Bungie, Destiny 2 Hile Yazılımlarının Peşine Düştü

PerfectAim artık Destiny 2'de çalışmayacak

Online oyunlarda hile gerçekten de ciddi bir sorun ve oyunu normal yollarla oynayan oyuncuların da keyfini büyük ölçüde kaçıran bir durum. Piyasada çeşit çeşit hile yazılımları var, bunlardan en ünlülerinden biri de PerfectAim.

PerfectAim, modüller halinde çok sayıda online oyun için hileler sunan bir yazılım. Bu yazılım sayesinde nişan botlarından, duvarların arkasına görmeye, silahların geri tepmesini kaldırmaya vs yarayan ESP hacklerine kadar çok sayıda hileye erişebiliyorsunuz. PerfectAim bundan müthiş bir gelir elde ediyor çünkü yazılımı size tek bir sefer satmakla kalmıyor, bunun yerine oyun başına aylık abonelik ücreti ödüyorsunuz.

PerfectAim'in şimdiye kadarki iddiası hiçbir oyunda hilelerin fark edilme şansı olmadığıydı ama Destiny 2'de işler değişti.

Bungie, PerfectAim'in peşine düştü ve firmanın geri adım atmasını sağladı. PerfectAim'in Destiny 2 sayfasına artık "bu ürün artık mevcut değildir" uyarısı bulunuyor. "Bungie, Inc. tarafından yapılan iddiada bu ürünün oyunun lisans anlaşmasını ihlal ettiği belirtilmişti. Dahası, bu ürünün satışını derhal durdurmamız için haksız uygulamayı durdurma emri göndermiş durumdalar. Bu iddiaların doğru olup olmadığı hakkında yorum yapmayacağız, ama talebe uymaya karar verdik. Bu durumun müşterilerimizde yarattığı rahatsızlıktan ötürü üzgünüz" demişler.

PerfectAim bir yandan Destiny 2 hilelerini kapatıyor, ama açık açık yaptıkları şeyi de itiraf edemiyorlar. Halbuki web sayfaları zaten bu hile yazılımlarının neler yapabildiğini açıkça anlatan metinlerle dolu. Yani Bungie istese mahkemede bu firmadan yüklü bir tazminat bile alabilir ama görünüşe göre her ikisi de bu tür şeylerle uğraşmak istememişler.

Bungie, Destiny 2'deki hileleri önlemek için aktif biçimde çaba göstermeye devam edecek.

 

YORUMLAR
Parolamı Unuttum