Bungie ve Ubisoft, Hile Üreticisi Ring-1'e Ortak Dava Açtı

Yine milyon dolar gelir mi?

Haftalık 25 euro karşılığında Rainbow Six Siege için tam teşekküllü hile paketi (aimbot, diğer oyuncuların sağlık ve mesafesini gösteren ESP araçları, silah geri tepmesi vs gibi özellikleri değiştirebilme ve hatta haritanın diğer ucundaki oyuncuları bile bıçaklayabilen 'uzun bıçak' vs), haftalık 30 euro karşılığında ise PvP aimbot, sınırsız cephane, ESP gibi Destiny 2 hilesi paketi satan Ring-1'in başı dertte.

23 Temmuz'da Bungie ve Ubisoft, Ring-1'e karşı Kaliforniya eyalet mahkemesinde ortak bir dava açtı ve Ring-1'in ardındaki isimleri sıralayarak firmanın telif hakkı ihlalinde bulunduğunu, davalının bu eylemlerinin bu iki stüdyoya milyonlarca dolarlık zarar verdiğini iddia etti.

Dava dilekçesinde spesifik bir rakam verilmemiş, yani şu kadar tazminat istiyorlar diyemeyiz ama ikili bu miktarın mahkeme tarafından belirlenmesini istiyor ki yakın zamanlı örnekler davalının gerçekten de milyon dolar ödemeye mahkum bırakılabileceğini gösteriyor.

Bundan 6 ay kadar önce de Bungie bu sefer de Riot'la ortaklaşa bir dava açmış ve GatorCheats'in peşine düşmüştü. GatorCheats 2 milyon dolar tazminat ödemeyi kabul etti ve tüm sayfalarını kapattı.

YORUMLAR
Parolamı Unuttum