Call of Duty, Satın Alım Olsa Bile Birkaç Yıl Game Pass’e Gelemeyecek

Activision-Sony anlaşması buna engel oluyormuş

Microsoft’un Activision Blizzard’ı satın almak için yaptığı girişim, ilk andan itibaren oyun dünyasının en önemli gündemlerinden birisi haline geldi, en azından bir süre daha bu şekilde gündemi meşgul edeceği anlaşılıyor.

Farklı ülkelerde rekabet kurumlarının bu satın alım anlaşmasına ilişkin incelemeleri devam ediyor. Sony, anlaşmayı engellemek için girişimlerde bulunuyor. Microsoft da karşı argümanlarla kendisini savunmakta.

Microsoft, İngiltere’nin rekabet kurumu olan CMA (Competition and Markets Authority) tarafından yapılan değerlendirmeye bir süre önce cevap vermişti. Şirket, konsol piyasası ile oyun yayın ve abonelik servisleri açısından rekabetin olumsuz etkilenmeyeceğine dair argümanlarını CMA ile paylaştı. Bunların ne ölçüde dikkate alınacağını önümüzdeki dönemde göreceğiz.

Microsoft’un bu süreçte altını özellikle çizdiği noktalardan birisi, önceki dönemlerde yapılmış anlaşmalara sadık kalacağı yönündeki taahhüdü. Bu noktada dikkat çeken detaylardan birisi de Call of Duty’nin en azından birkaç yıl boyunca Game Pass’e gelemeyeceğine ilişkin değerlendirme.

Microsoft, satın alım onay alıp gerçekleşse de geçmiş dönemlerde Activision ile Sony arasında yapılmış anlaşmaların, Call of Duty’nin Game Pass’e gelişine engel olacağını ifade ediyor.

En önemli tartışma konularından birisi buydu. CoD, Game Pass’e gelirse, bunun Sony’yi zayıflatacağı yönünde bir argüman ileri sürülüyordu. Ama bu açıklamadan anlaşıldığı kadarıyla, en azından birkaç yıl daha CoD oyunları Game Pass’e gelemeyecek.

Bu savunma, Sony'yi rahatlatır, CMA'in tutumunu yumuşatır mı, bekleyip göreceğiz.

YORUMLAR
Parolamı Unuttum