Call of Duty: WW2'nin PC Sürümü "Anti-Hile/Hack" Paketine Sahip Olacak

Tam sürümde yer alacak olan Anti-Hile/Hack paketi ne yazık ki Beta sürümünde mevcut değildi.

Call of Duty: WW2'nin geliştiricileri Sledgehammer Games ve Raven Software, PC beta süresince gönderilen geri bildirimleri göz önünde bulundurdular ve bu geri bildirimlerin arasında en dikkat çekici şey hile olduğu için bu konu hakkında birkaç önlem alma kararı aldılar.

Call of Duty: WW2 PC beta süresince yaygın hack saldırıları ve hile raporları oldukça yoğun oranda geri bildirime uğradı. Örneğin;

Bununla birlikte, Call of Duty'nin PC portlarında, özellikle de eşler arası (peer to peer) eş zamanlı kullanıldığında, hile ve hack problemleri hakkında önemli bir geçmişe sahip. Peer 2 Peer olarak adlandırılan ağ tabanını ise şu şekilde siz değerli okurlarımıza anlatabilirim: P2P, birçok bilgisayarı birleştirip veri paylaşımı yapmaktadır. Yani, bu sistem bizlere sınırsız kaynaktan veri sunumu yapıyor. Kısa bir özet geçmek gerekirse; P2P sayesinde bir veriyi tek tek arkadaşlarımıza göndermekle uğraşmıyor, o veriyi tek seferde binlerce kişiye gönderebiliyoruz.

Sledgehammer Games, geri bildirimlere karşılık olarak değiştirilecek sistemle ilgili bazı ayrıntıları bir blog yazısında paylaştı. Paylaşılan yazıya göre, beta sürümünde kullanılan anti-hile önlemleri oyunun tam sürümü piyasaya sürüldükten sonra kullanılacak anti-hile önlemlerine sahip değildi. Umuyoruz ki bu verilen bilgi doğrudur. Aksi halde beta sürecinde bu kadar hızlı yayılan hileler, oyunun tam sürümü çıktığında da oyuncuların başını bir hayli ağrıtabilir.

Yazıda paylaşılan diğer küçük notlar ise şu şekilde; oyun menülerini ve oyuncuların görmek istedikleri birkaç seçenek ile ilgili. Örneğin; fare hassasiyetinin sayısal verilere sahip olması, oyuncunun oyunu terk etmek istediğinde daha hızlı şekilde çıkış yapması ve menüyü destekleyecek kadar uzun kaydırma çubukları bulundurması.

İşte tam liste:

  • Menüleri destekleyecek kadar uzun kaydırma çubukları
  • Fare ve denetleyici hassasiyet seçeneklerine sayısal giriş sağlanacak. (Örneğin: Sensitivity - Fare Hassasiyeti 1.0)
  • Kullanıcı Arayüzü'nde açık bir şekilde Parti statüsünü görme imkanı olacak.
  • Oyundan çıkmak istediğinizde izlediğiniz yol çok daha hızlı olacak.
  • Çözünürlük seçenekleri daha net ve tutarlı hale getirilecek.
  • Video seçeneği kısmında ekran kartı belleği göstergesi olacak.
  • Video belleği aştığında gerekli uyarı yapılacak.
  • Çok oyunculu modunda sola/sağa eğilme tuşları. Örneğin: 2007 yapımı Call of Duty 4: Modern Warfare üzerinde bu tuşlar mevcut.

Son olarak, Sledgehammer Games ile Raven Software tarafından geliştirilen ve Activision tarafından yayıncılığı üstlenilen Call of Duty: World War II, 3 Kasım 2017 tarihinde PC, PlayStation 4 ve Xbox One için piyasadaki yerini alacak.

YORUMLAR
Parolamı Unuttum