Şehir Efsaneleri - Bir Tomb Raider Klasiği: Nude Raider

Orijinal PlayStation dönemine geri dönüyoruz

Derin bir hikayeye sahip olan oyunlarda ana karakterler her daim büyük önem taşır. Fakat bu karakterler zaman zaman adını verdikleri oyundan bile büyük hale gelebilirler. Bu sebeple Half-Life’tan bahsederken Gordon Freeman’ı ya da Witcher’ı konuşurken Geralt’ı hatırlarız. Fakat oyun dünyasında bunu bir adım öteye taşıyarak tam bir reklam kampanyasına evrilen tek bir karakter var: Lara Croft.

Tomb Raider oyunlarının yıldızı Lara, oyun dünyasına giriş yapmasının ardından adeta bir devrim yaratmıştı. Hiçbir karakterin erişemediği tanınabilirlik seviyesine ulaşan maceracı karakterimiz, otomobil reklamlarından saat tanıtımlarına kadar pek çok marka ile işbirliği yaparak hayatımızın her köşesinde karşımıza çıkmaya başlamıştı. İşte bu popülarite, Tomb Raider oyunlarının daha fazla dikkat çekmesine yol açmış, ortaya çok daha fazla gizemin çıkmasına sebep olmuştu.

Bugün, bu gizemlerin en büyüğü olan Nude Raider söylentisini Şehir Efsaneleri serisine konuk ediyoruz. Şimdiye kadar yazdığımız tüm Şehir Efsaneleri yazılarımıza aşağıdaki linkten ulaşabilirsiniz.

Takvimler 1996 yılının Ekim ayını gösterdiğinde Tomb Raider efsanesi orijinal PlayStation’ın en popüler oyunlarından biri olmak için çıkış yapıyor. Platform ögeleri, üç boyutlu grafikleri ve bulmacaları ile dikkat çeken Tomb Raider, çekici ana karakteri Lara Croft ile oyuncular arasında ün kazanıyor. Günden güne artan bu ilgi bir süre sonra obsesyona dönüşerek ortaya ilginç bir gizemin çıkmasına neden oluyor.

Orijinal oyunda bulunan Croft Manor bölümünde Lara’nın havuzdan çıkarken sarf ettiği “bu ıslak kıyafetleri çıkarsam iyi olacak” cümlesi, pek çok oyuncunun gözlerini fal taşı gibi açıyor. Bir anda sağda solda türemeye başlayan söylentiler, oyunun içerisinde gizemli bir kod olduğuna işaret ediyor. Ve iddialara göre bu kod Lara’nın “çıplak” kalmasına sebep oluyor.

Nude Raider isimli bu gizeme göre oyun içerisinde Lara’yı “çıplak” olarak oynayabileceğiniz bir kod bulunuyor. Bu kodu aktive etmek için ortaya atılan tuş kombinasyonları da bir hayli karışık. Yapmanız gereken ilk şey iddianın ortaya çıkmasına sebep olan havuzun başına giderek önce Select tuşuna basılı tutmak ve ardından Kare, Yukarı, Yuvarlak ve Aşağı tuşlarına basmak.

Olmadı mı? O zaman bir de R2, R2, R2, L2, R2, R2, L2, L2, R2, L2, L2, L2, L2, L2 tuşlarına basmayı deneyelim. Bu da olmazsa iki kez Select, Yuvarlak, Yuvarlak, Kare, Üçgen, Select ve R1 kombinasyonuna bir göz gezdirebilirsiniz.

Tabi ki bunların hiçbiri işe yarayan taktikler değil. Aslında oyun içerisinde böyle bir kod bulunmuyor. İlginç bir şekilde oyunun PC versiyonunda bulunan bazı kodlar, “meraklı” oyuncuları kandırmak adına oraya koyulmuş. Yapımcılar bu sayede oyuna daha fazla dikkat çekilebileceğine inanmışlar ve tahminleri de doğru çıkmış.

Bu kodlar o kadar ikonik söylentiler haline geldi ki yapımcılar, Tomb Raider 2'ye de bu kodları ekledi. Çıplak Lara kodunu ikinci oyunda kullandığınızda Lara havaya uçuyor ve parçalara ayrılıyordu :)

YORUMLAR
Serdar_Berk
18 Nisan 2020 19:03

Şehir Efsaneleri yazı dizisindeki Polybius'u merak ediyorsanız, YouTube üzerinde Ahoy adlı kanalın yapmış olduğu videoyu mutlaka izleyin. Uzun olmasına karşın oldukça keyifli. Sonunda efsanenin arkasındaki gerçeği öğreneceksiniz. =)

Ghost AssassiN
18 Nisan 2020 18:48

Ben de diyorum bu uzantı neden siteyi block'ladı, meğersem nude yazısındanmış. :D

Decypher
Ghost AssassiN
19 Nisan 2020 14:06

Ahaha çok iyiymiş, başlığı Nüde diye mi değiştirseydik :p

Ghost AssassiN
Decypher
20 Nisan 2020 04:18

Gerek yok hocam, 'trust this site' diyince girilebiliyor siteye. :)


Serdar_Berk
Ghost AssassiN
18 Nisan 2020 19:04

Hangi uzantıyı kullanıyorsun? Adguard ile böyle bir sorun yaşamadım. =)

Ghost AssassiN
Serdar_Berk
20 Nisan 2020 04:23

Kardeşim için kurduğum Tiny WebFilter adlı bir uzantı (yetişkin içerikli site engelleyicisi).Bu bir sorun değil aslında, uzantının çalışma mantığı böyledir büyük ihtimalle.Uzantıya tıklayıp 'trust this site' diyince girilebiliyor siteye.


Parolamı Unuttum