Capcom, 2021'yi De Rekor Gelirle Kapattı

Eskisiyle, yenisiyle Capcom oyunları peynir ekmek gibi satıyor :)

Capcom, son yıllarda sürekli olarak gelir rekoru kırıp duruyor, 2022’ye de böyle bir rekorla girmiş durumdalar.

İçinde bulundukları mali yılın 31 Aralık 2021 itibariyle sona eren ilk 9 aylık bölümü için veriler paylaşan Capcom; şimdiye kadarki en yüksek net satış ve kar miktarlarına ulaştıklarını açıkladı. Şirket, son 9 yıldır operasyon gelirlerinde sürekli bir artış sağlarken son 5 yıldır da karlılık rekorları kırıyor.

31 Mart itibariyle sona erecek mali yıl içerisinde Capcom’un öne çıkan yeni oyunu Resident Evil Village oldu denilebilir; 5,7 milyon gibi ciddi bir satış miktarına ulaşmış durumda. Yine bu dönemde çıkan Monster Hunter Stories 2: Wings of Ruin de 1,4 milyon kopya satmayı başarmış.

Fakat, firmanın rekor kırmasında daha önceki dönemlerde çıkan oyunlarının da önemli bir payı söz konusu; hatta aslan payı bu oyunlara ait denilebilir. Monster Hunter Rise, 8 milyon gibi oldukça ciddi bir satış yaparken, Resident Evil 7 de üst üste 6 yıldır 1 milyonun üzerinde satış yapmayı başararak ve toplamda 10 milyon gibi ciddi bir satış düzeyine ulaşarak firmanın yüzünü güldüren bir başka oyun oldu.

Genel tabloya bakıldığında önceki yıla göre net satışlarda yaklaşık %36’lık ve operasyon gelirlerinde yaklaşık %44’lük bir artış sağlayan Capcom; 25,8 milyon kopya oyun satışıyla da bir önceki yılın %30 üzerinde bir performans sergilemeyi başarmış durumda.

Anlaşılan o ki, önümüzdeki dönemde de bu başarılı çizgisini koruyacak. Monster Hunter Rise’ın bu ay PC’ye gelişi ve yaz aylarında genişleme paketinin çıkışıyla bu konuda önemli bir katkı sunabileceğini, ayrıca RE 7 gibi RE Village’ın da yıllar içerisinde satış miktarını yukarılarda tutabileceğini düşünüyorum. Buna bir de bu yıl içerisinde çıkabilecek oyunları eklediğimizde yine bir rekor gelmemesi için hiçbir neden göremiyorum, siz ne dersiniz sevgili Oyungezerler?

 

YORUMLAR
Parolamı Unuttum