Capcom Bir Kez Daha Rekor Gelir Açıkladı

9 yıl üst üste

Capcom oyun dünyasının mali açıdan en sağlam firmalarının başında geliyor. Her sene bu dönemlerde önceki yılın mali raporları açıklanıyor ve Capcom'dan rekor haberleri alıyoruz. Firma zaten son 9 yıldır operasyon gelirlerinde sürekli artış rapor ediyordu, yine son 5 senedir de karlılık rekorlarıyla gündemdeydi. Bu sene de gelenek bozulmadı diyebiliriz.

31 Mart 2022'de biten mali yılda Capcom'un net satışları geçen yıla göre %15 artış kaydederek 847.5 milyon dolara çıkarken, operasyon gelirleri de %24 yükselerek 329.9 milyon dolar olarak kaydedildi.

Bu mali yılda Capcom iki büyük oyun çıkardı bildiğiniz gibi: bunlardan ilki Resident Evil Village, diğeri ise Monster Hunter Stories 2: Wings of Ruin. Resident Evil Village 6.1 milyon satışa ulaşırken, Monster Hunter Stories de mali yılı 1.5 milyon satışla kapadı.

Capcom'un yıldan yıla gelir artışındaki en büyük etmen ise eski katalog oyunlarının gücü ve dijital satışlarının son sürat devam etmesi. Tabii buna bir de ticari ürünler, eSpor ve arcade operasyonları eklenince son derece stabil bir mali yapı kurduklarını görebiliyoruz.

Örneğin 2021 oyunlarından Monster Hunter Rise sadece bu mali yılda 4.1 milyon satarken, çok eskilerden Resident Evil 7 bile ekstradan 1.8 milyon satmış durumda. Resident Evil 7 resmen altı yıldır arka arkaya yıllık bir milyonun üzerinde satıyor.

Toplam olarak da yıllık oyun satışı geçen seneki 30.1 milyonun da üzerine çıkarak 32.6 milyon olarak gerçekleşmiş.

 

YORUMLAR
Atlas Estrella
11 Mayıs 2022 20:37

Evil Within'i bunlar mı yapmıştı?

Parolamı Unuttum