Capcom'un Başkanı Oyunlara Zam Gelmesini Savunuyor

Ama henüz zam yapmayı düşünmüyor

Capcom'un başkanı Haruhiro Tsujimoto, Tokyo Game Show'daki sunumunda çeşitli konulara değinmiş, bunlardan birisi de oyun geliştirmenin gittikçe artan maliyetleriyle ilgiliymiş.

Nikkei'nin makalesine göre Tsujimoto oyun fiyatlarının bu artan maliyetleri yansıtması gerektiğini, şu an için oyun fiyatlarının çok ucuz kaldığını düşünüyor.

"Şahsen oyun fiyatlarının çok düşük olduğunu düşünüyorum. Geliştirme maliyetleri Famicom (NES) dönemine göre neredeyse 100 kat arttı, yazılım fiyatları ise pek fazla artmadı. Ayrıca yetenekli kişileri çekebilmek için maaşların da yüksek olması gerektiği gerçeği var. Tüm sektörde maaşların yükseldiğini göz önüne alırsak, oyun fiyatlarını yükseltmek iş anlamında sağlıklı bir tercih olur." diyor Tsujimoto.

Bu görüşe rağmen Capcom henüz oyunları için 70$ fiyat etiketine geçen stüdyolar arasında yer almıyor. Capcom son oyunlarından gerek Resident Evil 4 gerekse Street Fighter 6 için 60$ fiyatı tercih etmişti.

Capcom ayrıca geçen yıl çalışanlarının taban maaşlarına %30 zam yaptığını da açıklamıştı. Başkanın sözünü ettiği maliyet artışlarından birisi de bu.

YORUMLAR
creepylord
27 Eylül 2023 13:41

Mikro ödemelere ve uyduruk dlc lere boğmayıp, yarım yamalak da çıkmayınca insanlar hak eden oyuna 70 doları da veriyor zaten. 

Atlas Estrella
27 Eylül 2023 13:39

Haruhito'ya söyleyin, tepemin tasını attırmasın.

Parolamı Unuttum