Xbox One Oyunları Çapraz Platformla Oculus Rift’de

Çapraz platform VR'da

Bildiğiniz üzere, Windows 10’un marketinde bulunan Xbox App isimli uygulama sayesinde Xbox One’daki oyunları bilgisayarımızda oynayabiliyorduk. Çapraz platform dediğimiz bu teknoloji, Oculus Rift’e de uygun olacak şekilde yeni bir uygulama ile karşımıza çıkıyor.

Microsoft tarafından yapılan açıklamaya göre, 12 Aralık tarihinde Windows 10’un marketine gelecek olan Oculus Rift uygulaması sayesinde Xbox One üzerindeki bazı oyunları bilgisayarımızda çalıştırıp, Oculus Rift gözlüğü ile de sanal gerçeklik evreninde oyunları deneyimleyebileceğiz. Tabi şöyle bir sıkıntı olacak: Xbox One’ın VR desteği olmadığı için, alttaki resimde gördüğünüz şekilde sadece oyunların o anki görüntüsünü sanal gerçeklik içerisinde görebileceğiz. Aslında oyunları VR olarak oynayamayacağız. Oculus Rift’e özel olarak yaratılan “Citadel”, “Retreat” ve “Dome” isimli üç adet çevre ile gözlüğü kullanabileceğiz. Aynı ağ üzerinden bağlı olmanız da çapraz platform desteğini kullanmanız için olmazsa olmaz.

xboxoneoculus-001

Windows 10’un Oculus Rift uygulaması, 12 Aralık tarihinde Windows 10’un marketinde ücretsiz bir şekilde erişime açılacak. Rift sahibi okuyucularımız için denemeye değer gibi gözüküyor.

YORUMLAR
Parolamı Unuttum