CD Projekt Red Hacklendi, Kaynak Kodları Yayılabilir

Bu kadarı da şanssızlık

CD Projekt Red az önce yayınladığı mesajla sunucularına 'kimliği belirlenemeyen biri' tarafından yetkisiz giriş yapıldığını ve veri sızıntısı yaşandığı haberini verdi.

CDPR, mesajında fidye notunu da paylaşmış, söz konusu hacker Cyberpunk 2077, The Witcher 3, Gwent ve The Witcher 3'ün henüz yayınlanmamış versiyonunun kaynak kodlarının elinde olduğunu ve bunları yayınlamakla tehdit ediyor.

Mesajda ayrıca stüdyonun tüm dahili yazışmaları ve belgelerinin de ele geçirildiği ve bunların da basına dağıtılacağı söylenmiş. "Zaten boktan olan imajınız daha da batacak" diyen hacker, sunuculardaki dosyaların da şifrelendiğini ama muhtemelen CDPR'ın bunları yedeklerden kurtaracağını da eklemiş.

CDPR konuyla ilgili yaptığı açıklamada sızan dosyalar arasında müşterilerin veya kullanıcıların kişisel verileri bulunmadığını söylüyor. "Söz konusu şahısla anlaşmayacak veya pazarlık yapmayacağız, bunun da bazı dosyaların açığa çıkmasına neden olacağının farkındayız" diyen CDPR'ın oyunların kaynak kodlarının yayılması durumunda ne yapabileceği ise soru işareti.

Hacker, CDPR'a 48 saat süre tanımış. Bakalım bundan sonraki gelişmeler ne olacak?

YORUMLAR
mandyangelica
22 Şubat 2021 09:36

Being an accounting student, I know how GTA V’s exceeded that sales record, and they aren’t going to stop... It’s only fair now that I’m through the first year of finance school thanks to UK best accounting essay writing help that prepared the most reliable information for my long structured essays, I’ll catch up on the Diamond Casino Heist right from the scratch baby! You’re welcome Rockstar.

Parolamı Unuttum