CD Projekt RED ve PUBG Corp, PAX East'e Katılmıyor

Sayılı günler kaldı

Corona virüs endişesi oyun fuarlarını da ciddi biçimde vurmuşa benziyor, birbiri ardına katılım iptali haberleri alıyoruz. PAX East'e sağlık güvenliği sebebiyle katılmayacağını açıklayan Sony, Square Enix, Capcom gibi dev firmalara şimdi de CD Projekt Red ve PUBG Corp katıldı.

Bu perşembe günü Boston'da başlayacak olan fuardan gelen bu son dakika haberleri, katılımcıların da keyfini kaçıracak gibi duruyor. CD Projekt Red'den yapılan açıklamada ekip olarak PAX East yolculuklarını iptal ettiklerini belirtiyorlar.

Benzer biçimde PUBG Corp da ne PAX East'e, ne de GDC 2020'ye katılacak. GDC 2020, Mart ayının ortasında düzenlenecek ve bu etkinliğe daha yaklaşık 1 ay var. Sony, Electronic Arts, Kojami Productions gibi isimler bu sene GDC 2020'ye katılmayacaklarını açıklamışlardı.

Firma düzeyinde katılımların gün geçtikçe azalması, bu fuarların cazibesini de azaltmaya başladı. Sadece katılımcı firma düzeyinde değil, ziyaretçi sayısında da ciddi azalma bekleniyor diyebiliriz, çünkü insanlar bu aralar bu tür kalabalık ortamlara girmeyi tercih etmeyebilirler. Özellikle de GDC için tehlike çanları çalıyor diyebiliriz, bu bir aylık süre içerisinde diğer büyük firmalardan da iptal haberleri gelirse bu yılki etkinlik gerçekleşmeyebilir.

YORUMLAR
Ghost AssassiN
26 Şubat 2020 17:53

Dostlar size de öyle gelmiyor mu; sanki bir zorunluluktan kurtulmuşlar gibi bir halleri var her birinin?!

Parolamı Unuttum