CD Projekt Şimdi De Yatırımcıların Toplu Dava Riskiyle Karşı Karşıya

Sular durulmuyor

Yıllardır beklediğimiz, oyuncular arasında büyük hype yaratan Cyberpunk 2077 nihayet çıktı ama şu son 10 gün içinde oyun hakkında konuşmayı umduğumuz konuları değil, sürekli olumsuzlukları konuşur halde bulduk kendimizi. Halbuki daha aylar öncesinden 'Yılın Oyunu' olacağı düşünülüyordu, ne umduk, ne bulduk, şaka gibi gerçekten.

Bu durumdan CD Projekt Red'in de hiç memnun olmadığı kesin, hatta tüm bu tartışmalar en çok stüdyoyu vurdu. Sonuçta stüdyoda bu oyun üzerinde yıllardır gece gündüz çalışmış olan 'geliştiriciler' var ve üst kademede alınan bazı yanlış kararlar yüzünden onların emekleri de hak ettiği karşılığı bulamıyor şu an.

Ancak olay sadece oyunu eleştiren, iade eden oyuncularla sınırlı değil, CD Projekt'in yatırımcıları da durumdan son derece rahatsız.

New York Times'ın haberine göre Varşova'daki bazı yatırımcı ve avukatlar firmaya toplu dava açma fikrini değerlendiriyorlar. Örneğin CD Projekt'in de yatırımcılarından biri olan Mikołaj Orzechowski, "hukuk firmamızın ekibiyle birlikte toplu dava açıp açmama fikrini analiz ediyoruz" diyor ve dayandıkları madde de "mali çıkar elde etmek adına yanlış yönlendirme" maddesi. Yatırımcılar, CD Projekt'in hissedarlara ve kamuya kasti olarak yanlış yönlendirici bilgiler verdiğini iddia ediyor.

Eğer yükselen bu sesler gerçekten de bir toplu davaya dönüşürse, CD Projekt kendisini oldukça zor bir durumda bulacak. Bakalım önümüzdeki günlerde stüdyonun yönetim kademesinden ne gibi sesler yükselecek, ne değişiklikler olacak?

YORUMLAR
Parolamı Unuttum