Child of Light’ın Devam Oyunu Gelmiyor

Aurora ile daha gidilecek yolumuz vardı halbuki...

2014 yılında oyunseverlerle buluşan ve sonraki dönemlerde pek çok farklı platformda kendini göstererek beklenenden geniş bir oyuncu kitlesine ulaşan Child of Light, Ubisoft'un alışıldık tarzının dışında yer alan oyunlardandı. Ubisoft çatısı altında çıkmış olması, bağımsız yapım tadında bir oyun olmasına engel teşkil etmiyordu.

İki boyutlu bir rol yapma oyunu olarak tanımlayabileceğimiz Child of Light'ta, Aurora ve arkadaşlarının bir yandan hüzünlü bir yandan azim dolu yolculuğuna ortak oluyor; Karanlığın Kraliçesini ve yaratıklarını alt etmeye çalışıyorduk. İncelemelerden de oyuncu değerlendirmelerinden de olumlu geri dönüşler almıştı ve bu da bir devam oyununun yapılabileceğini düşündürtüyordu.

Nitekim, oyunun kreatif direktörü Patrick Plourde o dönemlerde attığı bir tweet ile bir devam oyununa kapı aralamış, Child of Light evreninde geçen yeni projeleri olduğunu duyurmuştu.

Fakat Plourde tarafından yapılan son açıklamalar bir devam oyununu görmemizin şu aşamada zor olduğuna işaret ediyor. Aslında Proude'un kafasında oyun gayet netmiş. Ana yaratıkları ve oyunun geçeceği yerleri düşünmüş, oyunda birden çok kahraman olmasını planlıyormuş. Birbirlerine arkadaşlık bağıyla bağlı iki kahramanımız farklı yollardan ilerleyecek, farklı motivasyonlarla hareket edeceklermiş. Ancak, Ubisoft aynı derecede hevesli değilmiş anladığımız kadarıyla.

"Halihazırda Child of Light 2 geliştiriliyor mudur, bilemiyorum. Ubisoft büyük bir firma. Ancak benim bu oyun üzerinde çalışmadığımı söyleyebilirim. Şu aşamada, Child of Light 2'nin geliştirilmekte olduğunu düşünmüyorum." diyor Plourde.

Açıkçası bir devam oyunu görmek isterdim. Ne yazık ki yakın zamanda böyle bir şansımız olabilecekmiş gibi görünmüyor. Ancak, oyunun bir TV dizisi yapılacakmış. Takipçileri en azından bununla idare edebilir bir süre. Hem kimbilir, belki bakarsınız proje tozlu raflardan indirilip tekrar canlandırılır. Umutla bekliyoruz. Yakından takipteyiz.

Parolamı Unuttum