Child of Light’ın Kreatif Direktörü Patrick Plourde, Ubisoft’tan Ayrıldı

Neredeyse 20 yıllık bir yolculuğun sonu…

Child of Light, Watch Dogs 2 ve Far Cry 3’ün kreatif direktörü Patrick Plourde, Twitter'da yaptığı paylaşımla, 19 yıl boyunca çalıştığı Ubisoft’tan ayrıldığını ilan etti.

Axios’a verdiği bilgiye göre; Plourde, Ubisoft’la çalışmaya devam etmek niyetinde, ama artık şirket bünyesinde yer almayacak; eski şirketinin çalışmalarına bağımsız bir danışmanlık ajansı üzerinden destek sunacak.

Plourde; “Zamanımın büyük bir kısmı yine Ubisoft ile çalışarak geçecek, fakat şimdi geleneksel yapının (şirket yapısının) dışında bir pozisyondayım ve işverenimden onay almak ihtiyacı duymadan bir süredir aklımda olan oyun dışındaki alanlara da vakit ayırabileceğim” diyor.

Plourde; uzun bir süredir Ubisoft’ta çalışıyordu ve farklı pozisyonlarda görev almıştı. Assassin’s Creed serisinde oyun tasarımcısı ve bölüm tasarımcısı görevlerinin ardından Far Cry 3’te kreatif direktör olarak çalışmış, bunu Child of Light ve Watch Dogs 2 takip etmişti. WD 2 sonrasında ise, editöryal bir göreve geçiş yapmıştı.

Ana seriler üzerinde çok fazla yorum yapmak istemiyorum; ama bence Child of Light hak ettiği değeri görememiş oyunlardan birisi. Bana kalırsa devamı gelebilecek, en azından benzer yoldan ilerlenebilecek bir oyundu; Ubisoft bu fırsatı elinin tersiyle itti. Plourde’un ayrılışıyla birlikte bu konuda en ufak bir umudun kalmadığını da bir kez daha teyit etmiş olduk.

YORUMLAR
Parolamı Unuttum