Chris Avellone, Hakkındaki Taciz İddialarından Aklandı

7 haneli bir tazminat aldığı söyleniyor!

Chris Avellone, oyun dünyasının en popüler hikayecilerindendi. Birkaç yıl öncesine kadar, oyun firmaları Avellone’u senarist olarak ekiplerine dahil edebilmek için sıraya girmişti. Ama hiç beklenmedik bir iddiayla oyun dünyası sarsıldı; Avellone’un adının bir taciz vakasına karıştığı iddia ediliyordu. Bunun ardından bazı işlerinden kendisi el çekti, bazı firmalar da kendisiyle çalışmak istemediklerini söyleyerek işine son verdi. Avellone için oldukça zorlu bir dönem başlıyordu.

Avellone, hakkındaki iddialara karşılık kendisini yasal yollardan savunmaya karar verdi ve iddiaları dile getiren 2 kadını dava etti. Bu dava, yaklaşık 2 yıllık bir sürenin ardından sonuçlandı ve Avellone aklandı. Hatta çok sağlam da bir tazminat kazanmış durumda; 7 haneli, yani milyon dolarlık bir tazminattan bahsediliyor.

Chris Avellone, kişisel blogunda iddia sahibi isimler Karissa Barrows ve Kelly Bristol ile ortak bir açıklama paylaşarak bu durumu ilan etmiş oldu.

Açıklamada, Barrows ve Bristol; Avellone’un kendilerine karşı hiçbir zaman cinsel tacizde bulunmadığını, başkalarına karşı da böyle bir şey yaptığına dair bir bilgi sahibi olmadıklarını, Avellone’un şirket kaynaklarını amacı dışında kullandığına dair de bir bilgilerinin bulunmadığını, daha önce söyledikleri ve paylaştıkları şeylerin yanlış anlaşıldığını, amaçlarının oyun sektöründeki kadınları desteklemek olduğunu, sözlerinin amaçladıklarından farklı şekilde yorumlandığını söylüyor, Avellone’un sektöre dönüşünü desteklediklerini ifade ediyorlar.

Avellone da, Barrows ve Bristol’un açıklamalarından dolayı teşekkürlerini sunuyor, kendilerinin mahremiyetine saygı duyulmasını rica ediyor.

Avellone’un böyle bir süreç yaşamış olması üzücü. Böyle haksız bir ithama maruz kalmak, çok yıpratıcı olsa gerek. Ayrıca oyun dünyası için de önemli bir kayıp. Dying Light 2’nin senaryosuna Avellone’un katkı yapacağını duyunca heyecanlanmıştık, sonra projeden çekilmek zorunda kaldı / bırakıldı. Vampire: The Masquerade – Bloodlines 2’nin geliştirilme sürecinde de en büyük darbelerden birisi Avellone’un ekipten ayrılması oldu dersek herhalde yanlış olmaz.

Neyse ki, geç de olsa bu iddialardan aklanmış durumda. Kendisinin yeniden oyun dünyasında yerini alması için ne kadar daha bekleriz bilemiyorum, umarım fazla uzun sürmez.

YORUMLAR
Mert
27 Mart 2023 13:36

Avellone'un yaptığı işi kullanmaktan vazgeçen firmalara da tazminat verilebilir. En çok Dying Light 2 etkilendi bundan

Parolamı Unuttum