Christopher Nolan'ın Dunkirk'ü Gişede Pek De Başarılı Olamayacak Gibi

Nolan'ın en kötü gişe yapan filmi olabilir.

 Christopher Nolan'ın İkinci Dünya Savaşı uyarlaması Dunkirk, Türkiye'de 21 Temmuz'da vizyona girecek. Nolan, bu filmde gerçekte yaşanmış bir hikayeyi anlatacak. 

1940'ın mayıs ayında Almanlar, Fransa'yı işgal etmeye başlamış ve müttefik güçlerini Dunkirk sahillerine kadar geri çekilmek zorunda bıraktı. Sahildeki müttefik askerler büyük bir çaba ve özveriyle gemilerle ve botlarla kurtarıldılar. Operasyonun sonunda 330,000 müttefik askeri (İngiliz, İskoç, Fransız, Belçikalı, Hollandalı) kurtarıldı. Nolan da bu epik kurtarma operasyonunu beyaz perdeye taşıyor. 

Ancak sektörün analistlerine göre Nolan'ın bu yapımı gişede pek de başarılı olamayacak gibi gözüküyor. Box Office uzmanları Dunkirk'ün 30 ile 40 milyon dolar civarında bir açılış hafta sonu yapmasını bekliyor. Bu da Nolan için pek de başarılı değil aslında. Ancak film vizyona girmeden ve gerçek gişe sonuçları ortaya çıkmadan ne desek yanlış olur, şu an sadece analistlerin istatistiklerini yorumluyoruz biz de. 

> Dunkirk'ün Fragmanı Çıktı!

Nolan'ın şu ana kadar ki en düşük gişesi The Prestige'di ve bu film 14.8 milyon dolarlık bir açılış yapmıştı. Üstelik bu filmde kahramanların ABD güçleri olmadığını da düşünürsek Nolan aslında daha küçük bir hedef kitleyi seçmiş bile diyebiliriz. Neticede kabul edelim, ABD'liler kendilerinin kahraman olarak yer aldıkları hikayelere ekstradan bayılıyorlar. 

Bununla birlikte savaş filmleri adına Hollywood sinemasına baktığımızda Variety'nin hazırladığı raporları görüyoruz ve Dunkirk'ün açılışı bu miktarlarda kalsa bile o kadar da kötü değil gibi gözüküyor. 2001 yılında çıkan Pearl Harbor 59.1 milyon dolarlık bir açılış yaparken, Er Ryan'ı Kurtarmak 30.6 milyon dolarda kalmış. Tarantino'nun Inglourious Basterds filmi ise 38.1 milyon dolar açılış gişesi yapmış. 

Tabii bu filmler biraz geçmişte kaldılar ve artık bilet fiyatları çok daha yüksek. Yani Nolan'ı 30-40 milyon dolarlık gişe muhtemelen mutlu etmeyecektir.

Dunkirk'ün başrollerinde Fionn Whitehead, Tom Glynn-Carney, Jack Lowden, ve Harry Styles yer alıyor. Bu taze isimlere ek olarak Nolan'ın yapımlarında sık sık gördüğümüz Cillian Murphy, Mark Rylance, Tom Hardy, Kenneth Branagh ve James D’Arcy gibi isimleri de göreceğiz.

YORUMLAR
Parolamı Unuttum