Çin'in Kripto Madencilerine Müdahalesi, GPU Piyasasına Yaradı

Yine bizlik bir şey yok...

Özellikle pandemi döneminde dünyayı kasıp kavuran kripto çılgınlığı, oyun dünyasının başına gelen en büyük sıkıntılardan biri olmuştu. Kripto madencilerinin bu işlem için bol bol ihtiyaç duyduğu GPU'lar, pandemi sürecinin de etkisiyle stoklardan kaybolmaya başladı. Bir de buna çip tedarikindeki sıkıntılar eklenince pek çok oyuncu, kendisine yeni bir grafik kartı bulamaz oldu.

Fakat Çin hükümetinin aldığı yeni bir karar, grafik kartlarına olan talebin ve fiyatların düşmesine neden olacak gibi görünüyor. Hatta dünyanın "kripto madencilik başkenti" olarak görünen Sichuan'da GPU fiyatlarında yüzde 45'e varan ciddi fiyat değişimleri gözlemlendi.

Bu durumun arkasında hem Çin hükümetinin hem de Sichuan yerel idaresinin aldığı kararların olduğu öne sürüldü. Son birkaç haftada Xinjiang, İç Moğolistan ve Qinghai gibi bölgelerde madenciliği direkt olarak yasa dışı faaliyet olarak nitelendirmeye başlayan Çin, şimdi de Sichuan'ın fişini çekiyor. İddialara göre fiyatların düşüşünde, kripto paraların düşüşünün de payı büyük.

Peki bu durum küresel GPU krizini ortadan kaldıracak mı? Şimdilik bu konu hakkında net bir yorum yapmak güç. Fakat bildiğiniz üzere krizin arkasındaki tek sorun, kripto madencileri değil. Küresel anlamda hala devam eden çip krizi, bir süre daha bizlerle kalacak gibi görünüyor.

 

YORUMLAR
Parolamı Unuttum