Clicker Heroes 2'nin F2P Olmayacak Olmasının Sebebi Ekibin Kazandığı Parayı Etik Bulmamasıymış

Playsaurus'tan dürüstçe açıklamalar!

Steam’in ünlü F2P oyunlarından olan Clicker Heroes’un devam oyunu Clicker Heroes 2, Eylül ayında bir video ile hali hazırda duyurulmuştu. Bugün ekibin yaptığı açıklamaya göre artık yeni oyunlarının F2P olmayacağını, ilk oyundaki kazandıkları paranın etik olmadığını düşündüklerini söyledi.

İlk oyunda yer alan, toplam 74 lira tutarındaki 4 adet ek paket, size oyunda belli bir avantaj sağlıyordu. Ekibin geliştiricilerinden Fragsworth, sistemi aslında bu ek paketleri almaya zorlamadan tasarladıklarını; ancak bazı oyuncuların binlerce dolar harcamalarının bağımlılıktan dolayı olmadığını umduğunu söyledi. “Aslında bu oyunculardan çok fazla para kazandık. Sektörde bu insanlar ‘balinalar’ olarak biliniyor. Süper. Eğer zenginsen, lütfen benim müşterim ol. Biz, kararından pişman olan, hayatına da kötü olarak yansımış kişilerin paralarını istemiyoruz.” diyerek oldukça dürüstçe konuştu.

Ayrıca Frogsworth, oyuna para verenlerin hayıflanmaması için yaptıkları güncellemeleri hep bir “denge” altında tutmaya çalıştıklarını, bu da oyunda yapmak istedikleri büyük değişiklikleri yapamadıklarına sebep olduğunu belirtti. 

Yeni oyun Clicker Heroes 2, 30 dolardan ön-siparişe sunuldu. Ön sipariş yapanlar, oyunu ilk bir sene içerisinde, kaç saat oynadıklarına bakılmaksızın iade edebilecek. Oyundaki paralı içeriklerse sadece kozmetikler olacak, ki bunlar da oynanışa herhangi bir etki yapmayacak. Ekip, oyuna ön-siparişi açmalarının sebebini ise oyunu geliştirmek için yeterli kadar paralarının bulunmadığını dile getirmiş.

Clicler Heroes 2, 2018 yılında bizlerle olacak. Geliştirici ekibin, bu davranışı sizce diğer oyunlara da yansır mı? Dürüstlük ile ilgili dün de CD Projekt RED’in CEO’su Adam Kicinski de diğer firmalara gönderme yapmıştı.

YORUMLAR
Parolamı Unuttum