Cloud Imperium'dan Crytek'in Star Citizen Davasına Cevap Geldi

Crytek'in iddiaları asılsızmış

Öncelikle "Crytek mi? Cloud Imperium mu? Ne davası?" diye düşünenleri konuyla ilgili önceki haberimize alayım. Kısaca özet geçecek olursam Crytek, Cloud Imperium'a CryEngine motorunun kullanımıyla ilgili dava açmıştı. Aralarında yaptıkları anlaşmaya göre motorun normalden çok daha ucuza kullandırılması karşılığında Cloud Imperium da oyun içinde Crytek'in ticari markalarını ön plana çıkaracaktı. Ama sonrasında Cloud Imperium CryEngine motorundan tümden vazgeçerek Amazon'un Lumberyard motoruna geçti. Crytek bunun anlaşmalarına aykırı olduğunu iddia etti ve 75000 dolar artı "sözleşme ve telif hakkı ihlallerinden doğan dolaylı zararlar, masraflar ve harcamalar" için ekstra tazminat istemiyle dava açtı.

Cloud Imperium konuyla ilgili suskunluğuna son verdi ve Crytek'in iddialarını dayandırdığı Genel Lisans Anlaşmasının maddelerinin hiç de Crytek'in söylediği şekilde olmadığını ve davanın bir geçerliliği olmadığını söyledi. Cloud Imperium'a göre Crytek GLA'nın içinden bazı cümleleleri cımbızla çekip almış, anlaşmanın tamamına değinmeyerek gerçekleri kasıtlı olarak çarpıtmıştı.

Örneğin Crytek CryEngine'in yalnızca tek bir oyunda kullanılmak üzere lisanslandığını söylemiş, ama oyun Star Citizen ve Squadron 42 olarak ikiye ayrıldığında Squadron 42'nin de bu motoru kullanmasının anlaşmaya aykırı olduğunu iddia etmişti. Cloud Imperium ise GLA'da açık açık CryEngine'in "Star Citizen ismindeki oyun ve onun bağlantılı uzay savaşı oyunu Squadron 42 için" kullanılacağının yazdığını söylüyor.

> Star Citizen'a Daha Çok Var Ama Squadron 42 Muhteşem Gözüküyor

Crytek'in özel olarak CryEngine'in kullanılacağına dair iddiasını da yalanlıyor Cloud Imperium. GLA'da "Cloud Imperium'un özel olarak CryEngine kullanım haklarına sahip olduğu" yazıyormuş, Star Citizen'da özel olarak CryEngine kullanmak zorunda olduğu değil.

Cloud Imperium savunmasında "GLA, Crytek'in bize karşı yönelttiği tüm iddiaları ortadan kaldırmaktadır" diyor. Zaten Crytek de Cloud Imperium'un artık Crytek yazılımını kullanmadığını kabul ettiği için kalan iddialar da otomatikman düşmüş oluyor diye de eklemişler.

Bu bilgiler ışığında geriye sadece birkaç ufak iddia kalıyor, örneğin Cloud Imperium'un CryEngine'deki hataları düzeltmemiş olması falan ama bunlar da Crytek'in iddia ettiği gibi büyük bir dava konusu olacak şeyler değil. Olayın nasıl sonuçlanacağını merakla bekliyoruz.

YORUMLAR
Parolamı Unuttum