Cloverfield Paradoksu'nun Diğer Cloverfield Filmleriyle Bağlantısı Ortaya Çıktı

Detaylar ufak ama ilgi çekici!

Yapımcılığını J.J. Abrams'ın üstlendiği üçüncü Cloverfield filmi dün itibariyle Netflix'teki yerini aldı. Bizler "Acaba Netflix'e geçecek mi?" diye merak ederken bu sürpriz hamle serinin hayranlarını fazlasıyla mutlu etti. 

Super Bowl 2018 tanıtımı ardından tüm dünyada izlenebilir hale gelen Cloverfield Paradoksu (The Cloverfield Paradox) olayları uzaya taşıyor. Farklı bir zaman diliminde, yeni karakterlerin anlatıldığı filmde ufak da olsa Cloverfield evreni bağlantıları yer alıyor. Bunlardan kimileri fazlasıyla ufak, kimileri ise kişisel sebeplere sahip.

Cloverfield-detay-2

Clover

Aslında bakarsanız bu dünya ismini ilk filmde tanıştığımız uzaylıdan alıyor. Clover olarak anılan bu canlı Cloverfield Paradoksu'nda da görünüyor. Ancak fark edebilmek için biraz dikkatli bakmak gerekiyor. Michael Hamilton'ın Molly'i yıkılan binanda bulmasından hemen önce Clover'a benzer bir canlının gölgelerde ilerlediğini görüyoruz. Tahminler orijinal filmdeli uzaylıyla bu gördüğümüzün aynı kişi olmadığı yönünde. Ardından Clover'ın ortaya çıkmasıyla bu bağlantı daha kuvvetli bir hal alıyor.

Cloverfield-detay-3

Slusho!

Ufacık bir karede kısa süreliğine görünen Slusho! orijinal Cloverfield filminde yer alıyordu. Rob Hawkins bu içecek firmasında işe girmeyi planlıyordu. Yeni işinden dolayı Japonya'ya gidecek olan kahramanımız için bir veda partisi bile düzenleniyordu. İşte bu marka Cloverfield Paradoksu'nda ufak bir figürün üstüne yer alıyor. Olayların aynı evrende geçtiğini bize bir kez daha hatırlatıyor.

Cloverfield-detay-4

Kelvin Gas

Yazımızda yer verdiğimiz bağlantılar içinde en kişisel olanı Kelvin Gas diyebiliriz. Kevin ismi J.J. Abrams'ın yapımcılığı üstlendiği projelerde sık sık yer alıyor. Abrams'ın bu tavrının nedeni ise Kevin'ın dedesinin ismi olması. Tabii bağlantı bununla sınır kalmıyor. Kevin Gas, 10 Cloverfield Lane'de de yer alıyordu. Michelle filmin başında arabasını bu benzin istasyonunda dolduruyordu.

Cloverfield-detay-6

Stambler soyadı

10 Cloverfield Lane'da John Goodman’ın hayat verdiği karakterin ismi Howard Stambler'dı. Aynı soyadına Cloverfield Paradoksu'nda da yer veriliyor. Donal Logue'nin karakterinin tam ismi Mark Stambler. Bu iki karakterin akraba olup olmadığını ise bilmiyoruz.

Cloverfield-detay-5

Tagruato 

Slusho! içecekleri ve Bold Futura, Cloverfield evreninde yer alan kurgusal bir şirketin çatısında bir araya geliyor: Tagruato. Bold Futura ikinci filmdeki Howard Stambler'ın eskiden çalıştığı firma olarak biliniyor. Slusho!'dan ise yukarıda bahsetmiştik. İşte bu büyük firmanın logosu Cloverfield Paradoksu'nda kısa süreliğine görülüyor. 

Bahsettiğimiz bu ufak ama iyi düşünülmüş detaylar sayesinde kimi zaman birbirinden bağımsız gibi hissettiren Cloverfield filmleri birbirine bağlanmış oluyor. Bakalım dördüncü film evreni nasıl genişletecek, bizleri nerelere götürecek?

YORUMLAR
Parolamı Unuttum