Advertisement

Code Vein'in 17 Dakikalık Oynanış Videosu Souls Sevenlerin Ağzını Sulandıracak

Artık çıksa da açlığımızı dindirse

IGN First serisi sayesinde Code Vein'e daha yakından göz atma fırsatı bulduk ve 17 dakikalık oynanış videosunda gördük ki gerçekten de Code Vein'in içinde Dark Souls ruhu son derece güçlü biçimde temsil ediliyor. Elbette oyunu "Souls benzeri" diye yaftalayıp basitleştirmeye gerek yok, zaten Bandai Namco'nun da açıklamaları bu yönde. Oyunda Souls formülü kullanılmış, evet, ama oyunu benzerlerinden farklı hale getiren yeni mekanikler ve özellikler de gayet çekici görünüyor.

Daha önceki birkaç videoda da gördüğümüz gibi aynı Souls gibi üçüncü şahıstan, düşmana kilitlenerek ve hamlelerine karşı doğru zamanlamalı kaçış hareketleri yaparak oynanıyor oyun. Ama gerek yol arkadaşı sistemi, gerekse vampir saldırıları anime stili grafiklerle birleşince ortaya çok taze bir sonuç çıkmış.

 

Videoya ek olarak Bandai Namco oyundan yeni ekran görüntüleri de yayınladı ve bazı yeni açıklamalarda bulundu. Mesela artık oyunun karakter yaratma ekranıyla ilgili de bilgi sahibiyiz ve ekran görüntülerinde cinsiyetten, vücuda, saç stillerinden karakterin sesine kadar çeşitli özellikleri değiştirebildiğimizi görüyoruz. Oyun görsel tema olarak animelerden esinlendiği için yarattığımız karakter de bir anime karakteri gibi, o yüzden her ne kadar Souls oyunlarında detaylı karakter yaratımlarına alışmış olsak da böyle bir görsel değişim göze çok çekici görünüyor. Ben bu tarzı çok sevdim, hatta sanırım Code Vein'i kadın karakter yaratarak oynayacağım gibi duruyor.

Bandai'nin açıklaması oyundaki iki yol arkadaşını daha tanıtıyor; bunlardan biri Louis ismindeki genç bir lider, diğeri ise Io ismindeki kadın Revenant. Bu yol arkadaşlarıyla birlikte yapacağımız Partner Actions ismindeki hareketler sayesinde birlikte düşmanları yanlardan veya arkadan sıkıştırabilecek, karakterlerimizi geçici olarak güçlendirebilecek, hatta gerektiğinde sağlık puanlarımızı bile ortak olarak paylaşabileceğiz.

 

 

YORUMLAR
Parolamı Unuttum