Conan Exiles'ın Geliştiricisi Funcom'dan Yeni Dune Oyunları Geliyor

Yeni Dune filmine, yeni Dune oyunları eşlik edecek

Funcom, Legendary Entertainment ve Dune'un yaratıcısı Frank Herbert'in haklarını elinde bulunduran Herbert Properties LLC ile yaptığı lisans anlaşması sonucunda Dune serisine dayanan yeni oyunlar geliştireceğini açıkladı. Bu oyunlardan ilki bu yıl Funcom'un Oslo'daki ana stüdyosunda geliştirilmeye başlanacak.

"İlki" diyorum çünkü yapılan altı yıllık anlaşmaya göre Funcom PC ve konsollar için en az üç tane yeni Dune oyunu geliştirecek. Oslo stüdyosunda geliştirilecek ilk oyun "açık dünyada geçen bir çok oyunculu oyun" olacak. Bu açıklama da akla Conan Exiles benzeri ama Dune evreninde geçen bir oyunla karşılaşacağımızı getiriyor.

Diğer iki oyunun ne türde olacağı henüz belirsiz ama gönül istiyor ki en az bir tanesi gerçek zamanlı strateji oyunu olsun. Belki aranızda zamanında Dune 2 oynamış olanlar vardır (1992'de çıkmıştı), ya da belki 1998'de Dune 2000 ismiyle yayınlanan remake'ini oynamışınızdır. Dune 2, gerçek zamanlı strateji türünde bir milat kabul edilir, şu satırları yazarken bile oynayasım geldi düşünün yani :) Funcom'un şu aralar gerçek zamanlı strateji türündeki Conan Unconquered için Petroglyph ile çalıştığını biliyoruz, Petroglyph ise eski Westwood Studios çalışanlarının kurduğu bir stüdyo. E Westwood da Dune 2'nin ve Command & Conquer serisinin geliştiricisi. Tüm bunlar Dune 3'ü de işaret ediyor olabilir mi acaba? Keşke öyle olsa.

YORUMLAR
Parolamı Unuttum