Cricket 22'nin Geliştiricisi Korsanları Yaratıcı Yollarla Trollüyor

Bitmek bilmeyen yağmurlar

Big Ant Studios CEO'su Ross Symons, stüdyonun en yeni oyunu olan Cricket 22'deki yaratıcı korsan karşıtı önlemleri takipçileriyle paylaştı. Görünüşe göre Symons korsan oyuncuları trollemeyi seviyormuş.

Örneğin oyunun korsan versiyonunda maçlar arasında tüm ekran beyaz renkte parlıyormuş. Oyunun Steam'deki (ve kendi sitesindeki) destek forumlarına bu sorunla gelen oyuncular da korsan versiyonu oynadıklarını itiraf etmiş oluyorlar. Symons "Cricket 22'de maçlar arasında beyaz ekran hatasıyla karşılaşan var mı? Nasıl düzelteceğim bunu?" şeklindeki soruya "oyunu satın alırsanız tüm o  beyaz ekran sorunları sihirli biçimde ortadan kalkar" cevabını vermiş.

Big Ant'ın tek önlemi beyaz ekran da değil. Korsan oyuncularının para atışlarını her zaman kaybetmesi, oyunun ortasında kontrolcü hatası mesajlarının çıkması (piliniz bitti, yenisiyle değiştirin), maça önce yapay zekanın hücum ile başlayıp oynaması, sıra oyuncuya geldiğinde ise yağmurun başlaması, uzunca bir süre durmaması ve bu yüzden maçın iptal olması da (bu gerçek hayatta da olabilen bir şey) bu önlemlerden bazıları.

"Eğer oyuncular oyunumuzu çalacaksa en azından onlarla biraz eğlenebiliriz" diyen Symmons, korsanlara karşı bu önlemleri devreye aldıktan sonra oyunun satışlarında %300'lük bir artış yaşandığını söylüyor. Bunda Symons'un "oyunu satın alırsanız tüm ilerlemenizi koruyacaksınız" sözünü vermesinin de etkisi olsa gerek.

Cricket 22'nin Steam sayfasını merak ediyorsanız sizi şöyle alalım.

YORUMLAR
Parolamı Unuttum