CrossfireX, Mayıs Ayında Oyun Severlere Veda Edecek

Bir servis oyunu daha teslim bayrağını çekiyor

Son zamanlarda erteleme haberleri kadar olmasa da yine dikkat çekecek ölçüde artan haberlerden birisi de sonlandırılan servis oyunları haberleri. Bu zincirin son halkası CrossfireX oldu, Remedy Entertainment ve Smilegate tarafından paylaşılan duyuruyla Mayıs ayında oyunun fişinin çekileceğini öğrendik.

> Rumbleverse, 28 Şubat’ta Kepenkleri İndiriyor

> Knockout City de Fişi Çekilen Oyunlar Arasına Katılıyor

Duyuru metninde; 18 Mayıs 2023 itibariyle CrossfireX’in desteğinin sonlandırılmasına karar vermekten dolayı duyulan üzüntü paylaşılırken, bundan sonrasına dair bazı bilgiler de veriliyor. Oyunun an itibariyle Xbox Store’da satıştan kaldırıldığı, bundan sonra oyuna herhangi bir yeni içerik (harita, mod vs.) eklenmeyeceği, 3 Şubat itibariyle son 14 gün içerisinde yapılan satın alımlar için iade talebinde bulunulabileceği ve oyunun 18 Mayıs’a kadar oynanabilir olacağı belirtilmiş durumda.

CrossfireX, henüz 10 Şubat 2022 Xbox’a gelmişti. Yaklaşık 1 yıl sonra da iptal haberini almış olduk. Oyunun sadece çok oyunculu kısmı değil, tek kişilik modu da sonlandırılıyor. Böylece bir oyun daha tarihin tozlu sayfalarında yerini almış olacak.

Ne dersiniz, firmalar son dönemlerde peş peşe gelen bu haberlerden bir ders çıkarıp önümüzdeki dönemde bu tür oyunlara yönelmek konusunda daha temkinli yaklaşırlar mı yoksa yine aynı hatalar yapılmaya devam edilir mi?

YORUMLAR
Parolamı Unuttum