Crusader Kings 3 Güncellemesi Oyuna Şiir Katıyor

İçinizdeki şairi açığa çıkarma zamanı :)

Crusader Kings 3 çılgınlığı daha uzunca bir süre hayatımızdan çıkmayacak, bunu rahatlıkla söyleyebiliriz. Gerek Paradox’un önceki oyunlarındaki tecrübelerimiz gerekse CK 3’ün bize yaşattığı deneyim bu durumu teyit ediyor. Hem oyun çok iyi hem de sürekli yeni malzeme sunmayı başarıyorlar.

İşte bu güncellemelerden bir yenisiyle birlikte, artık karakterlerimiz içlerindeki şairi açığa çıkarabilecek, birbirinden güzel şiirlere imza atabilecekler.

Şiir yazma yeteneği serinin bir önceki oyununda vardı; CK 3’e de 1.3 yamasıyla birlikte dahil oluyor. Ama geliştiriciler bu sefer bazı temel değişiklikler olduğunun da altını çiziyorlar. Şairlerimiz için özellikler ve karakter etkileşimleri yeniden elden geçirilmiş; ayrıca rastgele oluşturulan bu şiirleri görebiliyor, ortaya nasıl bir eser çıktığını bizzat tecrübe edebiliyoruz.

Şiirler 5 kategoride toplanmış. Elbette kategorilerin başında romantik şiirler yer alıyor, artık sevdiceğinize hislerinizi bir dörtlükle ifade edebileceksiniz :) Bunun dışında yas şiirlerinden, ihtilaflara çeşitli türler mevcut. Şiirleri kullanmanın farklı yollarından da bahsedilmiş; örneğin, birisine işkence etmek istiyorsanız yazdığınız o kötü şiirleri kullanabilirsiniz. Temel olarak diplomatik ilişkilerin bir parçası haline geldiğini de belirtmekte fayda var. Şiiri gönderdiğiniz kişiye ve şiirin temasına göre etkiler söz konusu oluyor. Tabii şiiriniz beğenilmezse karşı tarafın bunu halkla paylaşıp sizi rencide etmesi, küçük düşürmesi de mümkün.

Detaylar için güncelleme sayfasına göz atmakta fayda var. Epey eğlenceli bir güncelleme olacak gibi, ne dersiniz?

 

YORUMLAR
Parolamı Unuttum