Crusader Kings 3’e Kış Geliyor

Akla hemen Game of Thrones geliyor, değil mi?

Crusader Kings 3’ü geçtiğimiz yılın en beğenilen strateji oyunu olarak tanımlasam herhalde fazla itiraz gelmez; o kadar detaylı, o kadar keyifliydi ki, daha önce bu tarz strateji oyunlarıyla alakası olmamış kişileri bile kendisine çekmeyi başardı, türün takipçilerini de fazlasıyla tatmin etti.

Söz konusu bir Paradox oyunu olunca elbette akla bir çok DLC geliyor, CK 3 için de böyle bir yol haritası söz konusu olacak. Oyunun ilk ek paketinin duyurusu 13 Mart’ta gelecek. Ama bu ek paketten önce bizleri bir güncelleme bekliyor ve bu 1.3 güncellemesi ile birlikte oyuna kış geliyor.

Oyun bizlere, belli coğrafyalarda kış mevsimini layıkıyla yaşatacak. Haritamız hafif hafif karla kaplanırken, seslerin de değiştiğine şahitlik edeceğiz; kuş cıvıltıları, hayvan sesleri yerlerini rüzgarın uğultusuna bırakacak. Ama tabii esas dikkat kesileceğimiz nokta oynanışta getireceği değişiklikler olacak.

Kış mevsiminin ne ölçüde sert geçeceği bulunduğumuz coğrafyaya bağlı, 3 düzey belirlenmiş durumda. Avrupa’dayken hafif ve orta sertlikte bir kış yaşarken Himalayalara doğru yol aldığımızda “ilikleri donduran” dedikleri tarzda bir kış bizleri bekliyor olacak. Kışın ne kadar sert olduğuna bağlı olarak da ordularımızın kaynaklarında yaşayabileceğimiz sıkıntılardan savaşlardaki ölüm oranlarına çeşitli etkiler göreceğiz.

Sizin anlayacağınız, yine türlü türlü etkeni göz önünde bulundurmamız gereken, her bir hamlemizi ince ince planladığımız ve sonunda yine bir sürprizle bütün planlarımızın alt üst olduğu uzun saatler bizleri bekliyor :) Genişleme paketinde bizleri ne gibi yeniliklerin beklediğini de 13 Mart’ta öğreneceğiz.

 

YORUMLAR
Parolamı Unuttum