CS:GO, Dota 2'nin Tahtına Oturmayı Başardı!

Kral öldü, yaşasın yeni kral

Son yıllarda Steam'in en çok oynanan oyunu olma unvanını kimselere kaptırmayan Dota 2, Counter-Strike: Global Offensive ile verdiği savaşı kaybetmiş gibi görünüyor. Daha önce karşısına çıkan rakiplerini teker teker geçmeyi başaran oyun, son dönemlerde oyuncu sayısında ciddi düşüşler yaşıyor.

CS:GO'nun Dota 2'yi geçişi sürpriz değil zira 2019 içerisinde bu trendin hız kazandığı görülebiliyor. Geçtiğimiz Ekim-Kasım-Aralık aylarında ise CS:GO işi resmiyete dökerek Dota 2'nin eşzamanlı ve ortalama oyuncu sayılarının önüne geçmeyi başarıyor. CS:GO, geçtiğimiz ay 777.724 tavan oyuncu sayısı ve 473.386 ortalama oyuncu sayısına ulaşırken Dota 2 sırasıyla 627.790 ve 383.242 rakamlarında kalmış durumda.

Dot Esports'un haberine göre Dota 2'nin ortalama oyuncu sayısı 2014 yılından beri ilk kez bu kadar düşüş yaşamış durumda. Peki ama geçtiğimiz Mart ayında 1 milyon eşzamanlı oyuncu barajını aşmayı başaran Dota 2'nin bu denli bir düşüş trendine girmesine sebep olan şey ne?

Aslında bu sorunun net bir cevabı yok. Fakat biraz araştırmanın ardından oyuncuların içerisinde bulundukları matchmaking sisteminden memnun olmadıkları bilgisini bulmak mümkün. Dota 2, giderek daralan topluluğu sebebiyle yeni oyuncuların oyundan hızlıca soğumasına sebep oluyor gibi görünüyor.

Kısacası iş tam bir kısır döngüye dönmüş durumda. Bakalım Valve bu durumu düzeltebilmek adına ne gibi adımlar atacak...

 

YORUMLAR
Parolamı Unuttum