CS:GO ve TF2'nin Kaynak Kodu Sızdı, Ortalık Karıştı

Korkulacak bir durum yok

Dün akşam saatlerinde hem Counter-Strike: Global Offensive'i hem de Team Fortress 2'yi derinden etkileyecek bir haber patlak verdi. İddialara göre 4Chan üzerinde oyunların kaynak kodlarını içeren bir dosya paylaşılmıştı. Bu kodların çok daha fazla hileye sebep olabileceği düşünülürken Valve'dan iç rahatlatan bir açıklama geldi.

Hem CS:GO'nun hem de TF2'nin resmi Twitter hesaplarından gelen açıklamaya göre paylaşılan kodlar, 2017 yılında firmanın ortakları ile paylaştığı sınırlı bir dizi koddan ibaret. Yetkililer bu kodların 2018 yılında da sızdığını ifade etmiş. İncelemelerin ardından korkacak bir şey olmadığının ortaya çıktığını belirten firma, oyunculara da "sakin olun" çağrısı yapmış.

Tabii ki bu durum ortalığın karışmasına engel olamadı. Haberin ardından Creators.TF ve Red Sun gibi önemli TF2 topluluk sunucuları kapatılmış durumda. Bazı oyuncular şimdiden hile yazılımları ile karşılaştığını ifade ediyor olsa da henüz doğrulanan bir iddia bulunmuyor.

CS:GO saflarında ise çok fazla sarsılma görülmüyor. Geçtiğimiz haftalarda 1 milyon eş zamanlı oyuncu sayısına ulaşmayı başaran oyun, son 48 saatte zirve dönemlerinde 100.000'e yakın bir düşüş görmüş. Fakat bunun dışında oyuncu sayılarında ciddi bir oynama görülmüyor.

 

YORUMLAR
Parolamı Unuttum