Cyberpunk 2077 İçin Üçüncü Şahıs Modu Çalışmaları Başladı

Boşuna mı yaratıyoruz bu karakteri?

Sizin de çok iyi bildiğiniz gibi The Witcher ile Cyberpunk 2077 arasında çok büyük bir fark var, o da her iki oyunda kullanılan kamera perspektifleri. The Witcher serisinde baş kahramanımız Geralt'ı kanlı canlı ekranda görüyorduk, Cyberpunk 2077 ise "kendimizi oyunun içinde hissetmemiz için" birinci şahıs olarak kurgulanmış.

Aslında ilk zamanlarda Cyberpunk 2077'den gelen videolarda oyunun ara sahnelerinin çoğunluğunun üçüncü şahıs olduğunu görüyorduk, ama sonrasında CDPR bundan da vazgeçmişti. Şu an oyunda aynaya bakmak, envanter ekranına geçmek ve araç kullanmak dışında karakterimizi 3. şahıs perspektifinden göremiyoruz, halbuki karakter yaratma ekranında güzel bir karakter yaratmak için o kadar vakit geçiriyor insan :)

YouTube'da Cineagle'ın paylaştığı video ise oyun için üçüncü şahıs modu için ilk adımların atılmaya başladığını gösteriyor. Eğer videonun yorumlarını okursanız bu işlerden anlayan bazı kişilerin kamera pozisyonları ve modellerle ilgili Cheat Engine tablolarını bulmaya çalıştıklarını göreceksiniz.

Cineagle bu modun iyi sonuç vermesi için öncelikle ana karakterin animasyonlarının düzeltilmesi gerektiğini söylüyor, görünüşe göre animasyonlar tamamen birinci şahıs perspektifi düşünülerek hazırlanmış ve bu yüzden de özenli değiller. Karakterin duruşu da hiç gerçekçi değil zaten. Bu sorunun önüne geçmek için oyundaki diğer karakterlerin animasyonlarının ana karaktere aktarılabileceği söylenmiş.

Yine de oyunu 3. şahıs açısından görmek ilginç bir tecrübe. Bu ilk adım atıldığında göre birilerinin bu modları geliştirip oyunculara sunacağına da kesin gözüyle bakabiliriz ama zamanı hakkında bir şey söylemek zor.

YORUMLAR
runforhell
4 Ocak 2021 02:26

orospu cocugu bedavadan 5 dk mı caldın

VersusXY
22 Aralık 2020 03:19

3. şahıs'ı gerçekçi olmadığı için eklemedik lafı tamamen bahaneden ibaret. Biz oyunu optimize edemedik, arkada araçları npcleri yok ederek FPs'in düşmemesini sağlamak adına 1. şahıs yaptık, paramız yoktu, biz üşengeç bir firmayız demenin alternatif yoludur "Gerçekçilik" lafı. Madem 1. şahıs daha gerçekçi ve hisli idi o zaman sinematik ara sahneleri 1. şahıs tutup bize oyun içinde çatışmada veya rastgele koşarken 3. şahıs'a geçme şansı verecektin sinematik ara sahneleri 1. şahıs tutacaktın. 319 milyon dolar harcamışsınız, ilk gün satışda gta 5 ilk gün rekorunu kırmışsınız 1 milyar dolara yakın karınız var ama yaptığınız işe bak hala 3. şahıs kamerası hakkında duyuru dahi yok ayrıyetten şirketin optimizasyon ve bütçeden dolayı 3. şahısı getirmediği Ps4 ve Xbox performansından anlaşılıyor. Herifler 3 4 yıldır geliştirmemiş düşünen adam pozuna girmiş beklemiş resmen. Pc'de amd smt bile yoktu çıktığında. Yapacağın işe senin Cdpr...

İses
22 Aralık 2020 01:46

Üçüncü bakışlı kamera ilede detaylar gayet net gözükebiliyormuş,oyunun diğer yönleriyle olduğu gibi bu yönü ilede iş yapmaktan kaçmışlar.

Mico
21 Aralık 2020 14:43

Bence yapımcılar oyunu ayakta tutmak için bir süre sonra üçüncü şahıs modunu getireceklerdi. Tıpkı GTA V'e sonradan birinci şahıs geldiği gibi. Şu an çok fazla problemleri olduğunu düşünürsek zor gibi. Yine de bunu bir silah olarak kullanıp oyunu tekrar parlatmaya çalışabilirler en az 1 sene sonra.

Parolamı Unuttum