Cyberpunk 2077, Japonya’da Sansürlenecek

Değişiklikler kozmetik ağırlıklı olacakmış

Cyberpunk 2077, Kasım’da oyun severlerle buluşacak, tabii bir kez daha ertelenmezse :) Yalnız bu buluşma Japonya’da biraz daha değişik olacak. Oyunun Japonya’da sansürleneceği ileri sürülmüştü, CD Projekt Red tarafından da bu durum teyit edildi.

Oyunun Japonya versiyonunda bazı değişiklikler yapılacak. Bu değişikliklerin gerekçesi Japonya’nın derecelendirme ajansı CERO’nun şartlarının yerine getirilmesi olarak açıklanmış.

CDPR; endişelenmeye gerek olmadığını, değişikliklerin çoğunun kozmetik (özellikle çıplaklık ile ilgili) değişiklikler olacağını ekliyor açıklamasına. Çıplak sahnelerde karakterlere iç çamaşırı giydirilmesi örnek olarak verilmiş. Bir de tabii cinsellik içeren sahneler elden geçirilmiş.

CDPR; oyunun çatışma kısımlarında herhangi bir değişiklik olmadığının, genel olarak çıplaklık ve şiddetle ilgili noktalarda bazı görsel değişiklikler yapılarak şartların yerine getirildiğinin altını çiziyor.

Cyberpunk 2077’nin sansürlenmesi ile ilgili haberlerin ilki Japonya’dan gelmiş oldu böylece. Bakalım sırada hangi ülkeler var.

YORUMLAR
Parolamı Unuttum