Cyberpunk 2077’nin Üstünde The Witcher 3 Ekibinin İki Katı İnsan Çalışıyor

Uyumamış da büyümüş, tıpış tıpış yürümüş

Büyük bir kısmımız kendileriyle The Witcher 3: Wild Hunt’la tanışmış olsa da bazılarımız ta ilk oyunlarından beri severek takip ediyor CD Projekt RED’i. Üstelik sadece yaptıkları oyunları değil, nasıl büyüyüp geliştiklerini de izliyor, seviniyoruz.

Bununla birlikte arada üzücü ayrılık haberleri de gelmiyor değil. Mesela 2016’da hem The Witcher 3’ün baş tasarımcılarından biri hem de Gwent’in mucidi olan Damien Monnier, Dying Light 2 ekibine katılmıştı. Geçtiğimiz günlerde de Cyberpunk 2077’nin kreatif direktörü Sebastian Stepien ekipten ayrılıp Blizzard’a transfer oldu. Tabii bu durum CDPR takipçilerini bir parça endişelendirdi. Ama stüdyonun yakın zamanda verdiği bir röportaja göre her şey yolunda.

CDPR yetkilileri Polonya’nın oyun sitelerinden StockWatch’a verdikleri bir röportajda stüdyodan ayrılan isimlerin Cyberpunk 2077’nin geliştirilmesini herhangi bir şekilde yavaşlatmadığını belirtti. Bununla da kalmayıp ortaya ilginç bir istatistik bilgisi de attılar:

"Sebastian’ın ayrılışı son oyunumuzun geliştirilmesini herhangi bir şekilde yavaşlatmadı. Cyberpunk 2077’nin üstünde çalışanların sayısı şu anda 400 kişiden fazla."

Şimdi, “Ne var bunda?” diyebilirsiniz. Şöyle söyleyeyim, The Witcher 3: Wild Hunt’ı sadece 250 kişi geliştirmişti. Üstelik bu sayıya oyunun son testlerini yapan, dışarıdan anlaşmalı kişiler de dâhildi. Bu da geliştirici ekibin %60 oranında büyüdüğü anlamına geliyor.

Dileyelim bu büyüme oyunun detay seviyesini de doğru orantılı olarak yansır ve karşımıza her köşesinden ilginçlikler fışkıran, güzel bir yapım çıkar.

Cyberpunk 2077 “hazır olduğunda” çıkacak.

YORUMLAR
Parolamı Unuttum