Cyberpunk 2077 - Night City'nin Çeteleri

Haraç, hırsızlık, kaçakçılık, ne ararsanız var

Zenginin daha fazla zenginleştiği, diğerlerinin herhangi bir destek alamadığı Cyberpunk dünyasında çeteler, özellikle ekonomik ve politik dağınıklığın baş göstermesinin ardından ciddi seviyede artış gösterdi. Öyle ki Cyberpunk dünyasında irili ufaklı 50'ye yakın çetenin varlığını biliyoruz. Kimileri kendi ırkını, topluluğu, bölgesini korumak için oluşmuşsa da birçoğu haraç, kapkaç, hırsızlık, uyuşturucu, insan kaçakçılığı gibi yasa dışı işlerle hayatlarını sürdürüyor.

Cyberpunk 2077'de ise resmi fragmanda tanıtılan 10 çete var. Merak edenler için işte bu çeteler ve neler yaptıkları:

Maelstrom

2020'lerden beri var olan Maelstrom çetesi üyeleri çoğunlukla Watson bölgesinde ikamet eder. İlk zamanlar çetenin yaklaşık üçte biri sibersaykoydu, yani vücutlarına çok fazla sibernetik parça implant edildiği için mental sağlıkları zarar görmüş kişilerden oluşuyordu. 2077'ye gelindiğinde ise Maelstrom, Night City'deki en tehlike çetelerden biri haline geldi. Artık çetenin neredeyse tamamı implantlara bağımlı halde. Devamlı olarak sibernetik ekipman arayışı içerisinde olmaları ve bunu (hiç ama hiç) kibar bir şekilde yapmamaları onları en tehlikeli çetelerden yapıyor. Maelstrom'ün 1000'den fazla üyesi var ve oyunda da sıkça karşılacağız bu üyelerle.

Scavengers

Sokaklarda kolaçan edip dikkatsiz sivillerle sataşan Scavengers çetesi adının hakkını vererek sibernetik parçalar ve organları çoğunlukla çevrelerden yağmalayarak elde ederler. Bunu yaparken hiçbir merhamet, acıma duygusu hissetmeden yaparlar ve bu şekilde yaptıklarını da gösterirler. Şehirde cinayet olmuşsa Scavenger cesedi yağmalamak için mutlaka oraya varmıştır. Vücut parçası satışlarında kara markette açık ara en önde yer alırlar. Üyeler şehrin her yerine yayılmış durumdadırlar.

Valentinos

Night City'nin en organize çetesi olan Valentinos'un üyelerinin büyük çoğunluğu Meksika kökenli insanlardan oluşuyor ve Meksika kültürü ortak kültür olarak kabul görmüş. Ancak diğer ırktan ve etnikten insanlar da çeteye girebiliyor. Neticede Valentinos çetesi kendini tek ve büyük bir aile olarak görüyor. Bu yüzden çeteye yapılan herhangi bir yamuk çok ağır cezalarla sonuçlanıyor. Aynı şekilde başkaları tarafından öldürülen bir üye olduğunda gerek resimlerle gerek şarkılarda ölen kişiyi ölümsüzleştiriyorlar. Çete restoran, inşaat, gece klüpleri gibi türlü türlü alanlarda işletmelere sahip. Ama gelirin büyük kısmı para aklama, silah ve araba hırsızlığı ve uyuşturucu kaçakçılığından gelmekte.

6th Street

4. Şirket Savaşı'ndan sonra şehre gelen veteranların oluşturduğu 6th Street, şehirde eksik gördükleri adaleti sağlamak ve yakın çevrelerine hem koruma hem de eğitim sağlamak için bir araya geldiler. Eski Amerika'nın misyonunu kişiliklerine ve görünümlerine yansıtan 6th Street çetesi 2077'ye gelindiğinde koruma için para isteyen, illegal silah ve mekanik parça işleri yapan bir güruha dönüşmüş durumda.

Voodoo Boys

Haiti'nin 2062 yılında iklim değişikliğinden ötürü yaşanamaz bir hale gelmesinden sonra birçok Haitili Night City'e yerleşti ve çok geçmeden kendi vatandaşlarını korumak ve desteklemek için Voodoo Boys'u kurdular. Sayıca az oldukları için şehirde çok fazla gözükmezler. Ancak birçokları Netrunner'dır, şirketlerin veritabanlarına hack'lemek, sanal paraları çalmak gibi görevlerin yanısıra paralı asker olarak da iş yaparlar.

The Animals

Maelstrom'ün aksine teknolojik ekipmanlar yerine kas gücüne başvuran The Animals çetesi ultratestesteron denilen hormonların ve kas gücünün niceliğini ve niteliğini arttıran deneylerle kaslı ve şişkin vücuda sahipler. Bu sebeple kendilerini evrimdeki sıradaki basamak olarak görürler. Sokak dövüşünden kafes dövüşüne birçok dövüşte yer alırlar. Ayrıca bodyguard'lık ya da güvenlik görevlisi olarak da iş yaparlar. 3000'e yakın üyesi tüm Night City'e dağılmış durumda. Öne çıkan üyeleri ise Sasquatch, Valdemar The Bully ve Marta "Abomination" Ling'dir.

Tyger Claws

2020'den beri var olan bir diğer grup olan Tyger Claws Japonya'daki Yakuza mafyası gibi bir organizasyona sahip. 5000 civarı üyesi var. En düşük seviye üyesine bile saygısızca davranıldığında orayı yakıp yıkarlar. Şiddeti, diyalogdan önce ilk seçenek olarak görürler. Night City'deki Japantown'da konumlanmış olan Tyger Claws, gelirinin büyük kısmını Japantown'daki işletmelerinden, insan kaçakçılığı ve fahişelik üzerinden kazanıyor. Arasaka ile de yakınlığı biliniyor. Neon dövmelerinden, motorsikletlerinden ve katanalarından kolayca anlaşılabilirler.

The Mox

Tyger Claws'un, Elizabeth "Lizzie" Borden'ın işlettiği striptiz klubü çalışanını öldürmesinin ardından Lizzie'nın "Bize bulaşmasanız iyi olur" mesajı vermek için adamları öldürüp cesetlerini klubün dışında asmaları sonucu öldürülmesi şehirde büyük tepkilere yol açtı. Lizzie çalışanları koruyan ve onlara iyi davranan biri olarak tanınmasına rağmen öldürülmesi ve mekanın yerle bir edilmesi sonucu onu sevenler Lizzie's Bar adlı yeni bir mekan açtı. Ve bu mekan aynı zamanda The Mox'un merkezi haline geldi. The Mox'un var oluş amacı seks çalışanlarını korumak. Onlara bulaşılmadığı sürece kimselere bulaşılmadığı biliniyor.

Nomads

Göçmenlerden oluşan gruplar olan Nomad'ler karavanlarıyla şehirden şehire göçebe bir hayat sürerler. Kendi kültürleri, klanları vardır ve birbirlerine sıkıca bağlıdırlar. Resmi fragmanda iki adet Nomad ailesi gösterildi:

 

Wraiths

Raffen Shiv çetesini alt kümesi olarak kabul edilen Wraiths çetesinin üyeleri kasabaları ve zayıf Nomad gruplarını gasp eetmesiyle biliniyor. Paralı asker olarak iş yaparlar ama bu kontrata uymadıkları da sıkça görülür. Aldecaldos ile büyük rekabet halindeler.

Aldecaldos

1990'da Juan Aldecaldo'nun oğlunun öldürülmesinden sonra yaptığı konuşmayla tanınmış hale gelmesinden beri var olan bir örgüt Aldecaldos. Çiftçiliğin yanı sıra yağmacılık ve legal/illegal taşımacılık da yaparlar.

YORUMLAR
Parolamı Unuttum