Cyberpunk 2077 ve The Witcher 3 Kaynak Kodları Torrent'e Düştü

Parayı bastır, kaynak kodunu kap

CDPR bu senenin şubat ayında bir siber saldırıya maruz kalmış, hackerlar The Witcher 3, The Witcher 3 Next-Gen, Cyberpunk 2077 ve Gwent kaynak kodlarına ve CDPR'ın şirket içi yazışma ve belgelerine erişerek bunları çalmayı başarmıştı.

Bunlardan sadece GWENT kodu yayılmış, hackerlar diğer kaynak kodlarını ise açık arttırmaya çıkarmışlardı. Hikayenin o kısmını hatırlamayanlar için şuraya önceki haberimizi bırakayım, 7 milyon dolar hemen al fiyatı konulan kaynak kodları açıklanmayan bir miktar karşılığında satılmıştı o dönem. Satışın koşulu ise bu kodların tekrar dağıtılmamasıydı, ama şimdi her ne olduysa kodlar torrente düştü, hem de yine aynı hackerlar tarafından.

Torrente eşlik eden metin dosyasında, kaynak kodlarının arşiv dosyalarını açacak şifre için 10.000$ istendiği görünüyor. "SDK PS4 / PS5 / Switch / XboxX" arşivleri ise şifresizmiş, bunu da muhtemelen içeriğin gerçek olduğunu göstermek için koymuşlardır.

Ayrıca CDPR verilerinin, firma raporlarının ve benzer belgelerin basın ile paylaşıldığını, bunları herkese açık biçimde paylaşmayacaklarını da söylüyorlar.

Şimdi birileri gerçekten de bu parayı verip arşiv şifrelerini alsa, sonra da bunları şifresiz biçimde tekrar paylaşsa bu adamların yapabileceği hiçbir şey yok aslında. İlginç işler. Mesajlarını da "uyan samuray, yakacak bir şehrimiz var" diye bitirmişler.

Bu haberlerin ardından ortalığa çok sayıda feyk dosya da düşebilir, o yüzden her gördüğünüz içeriği indirmemenizi öneririm.

YORUMLAR
Parolamı Unuttum