Cyberpunk 2077 Videosu, Dudak Senkronu Teknolojisinin Detaylarını Gösteriyor

Gelecek oyunlara örnek olacak

Cyberpunk 2077 yeni bir perde arkası videosu yayınlayarak oyundaki dudak senkronu teknolojisinin detaylarını gösterdi. Bu videoda Cyberpunk 2077'nin yüz animasyonlarından sorumlu JALI Research ekibinin açıklamaları da bulunuyor.

Yaklaşık 3 dakikalık videodao JALI kurucularından Pif Edwards ve Chris Landreth, kullandıkları teknolojinin detaylarını anlatıyorlar. Videoda ilk vurgulanan kısım karakterlerin ağızlarının nasıl hareket ettiği. Ağızlar, ses diline ve seslendirme sanatçısının konuşmasına bağlı olarak otomatik olarak yaratılıyormuş. Yani ağız seste duyduğu şeylerle eşleşecek şekilde yaratılıyor. Bu sayede de oyunda mevcut olan tüm dillerle tam senkronize olan dudak hareketleri göreceğiz. 

JALI CEO'su Sarah Watling bu yazılımla üretilen prosedürel çözümün faydalarından da söz etmiş.

Videoda ekibin konuşma stillerini ne kadar rahat değiştirebildiklerini de görüyoruz. Kaydırma çubuklarını kullanarak karakterin sesini mırıldanmadan bağırmaya değiştirebiliyoruz ve bu da karakterin hem sesine, hem de yüz animasyonlarına doğrudan yansıyor. JALI'nin nihai hedefi oyuncuların dudak senkronu veya yüz animasyonu teknolojisini fark etmeyecek duruma gelmeleri ve kendilerini oyuna tamamen kaptırmalarıymış.

YORUMLAR
cavegamer3530
24 Kasım 2020 10:43

Got bunu beğendi

Parolamı Unuttum