Cyberpunk 2077’den Bir Sürpriz Daha: Kayıt Dosyaları Bozuluyor

Eğer 8MB’ı aşarsa, kayıt dosyanıza veda edebilirsiniz

Cyberpunk 2077, gayet sıkıntılı bir çıkış dönemi yaşıyor ve yakın dönemde de bu sıkıntılar aşılacakmış gibi görünmüyor. Bazı bug ve glitchleri güldürdü, eğlence malzemesi oldu ama bu seferki sorun can sıkıcı cinsten. Eğer kayıt dosyasının boyutu 8 MB’ı geçerse, dosya bozuluyor, hem de kurtarılamayacak bir şekilde.

CD Projekt Red forumunda kayıt dosyalarını yüklemekte sorun yaşan kullanıcıların paylaşımlarıyla durum açığa çıktı. Bazıları kendilerince formüller geliştirip (mesela Windows’u baştan kurmak gibi) tekrar yüklemeyi başarmışlar. Ama kimileri o kadar da şanslı değilmiş. 50 saatin üzerinde oyun süresine sahip olup da kendilerini tekrar başlangıç ekranına bakar halde bulan oyuncular var, gayet nahoş bir durum.

GOG sitesinden yapılan açıklamada, kayıt dosyalarının kurtarılamayacağı belirtiliyor. İleride bir güncelleme ile kayıt dosyası boyutunun yükseltileceği, ama bozulmuş kayıt dosyalarının artık kullanılamayacağı da eklenmiş. CD Projekt’in oyun severlere sunduğu çözüm ise tam olarak şu şekilde: “Envanterinizde olabildiğince az eşya ve malzeme bulundurun.”

Böyle bir sorunla karşılaşmak yaşanabilecek en tatsız durumlardan birisi olsa gerek, oyun severler ne kadar tepki gösterse haklı. Cyberpunk 2077 için tablo pek de parlak seyretmiyor. Bu tür yol kazalarının tekrarı olmaz umarım.

 

YORUMLAR
Pixlik
21 Aralık 2020 14:58

Tam on numara batırdılar diyoruz, adamlar bir sonraki hafta çıtayı daha yukarı taşıyor. Ekonomi yüksek lisansı yapsam fırsatı kaçırmazdım; üzerine makale yazılacak boyuta geldiler.

Parolamı Unuttum