Cyberpunk 2077’nin Steam’deki Oyuncu Sayısında Büyük Düşüş Var

Yaklaşık %85 oranında azalış söz konusu

Anlaşılan o ki bir süre daha Cyberpunk 2077 ile ilgili gündem devam edecek. Bu sefer de Steam’deki oyuncu sayısındaki değişim haberlere konu olmuş durumda.

Githyp tarafından derlenen veriler, Cyberpunk 2077’nin çıkış yaptığı haftadan itibaren Steam'deki oyuncu sayısında bir düşüş trendi olduğunu gösteriyor. 1.048.997 eş zamanlı oyuncu sayısıyla rekorunu kıran Cyberpunk 2077 için son 24 saat içerisindeki en yüksek oyuncu sayısının 153.565 olduğu görülüyor. Kabaca %85’lik bir azalıştan bahsetmek mümkün. Bu da The Witcher 3’te yaklaşık 3 aylık bir süreçte görülen azalışın, Cyberpunk 2077’de bir aydan az bir sürede gerçekleştiğine işaret ediyor.

Aslında temel olarak tek kişilik senaryolu oyunların oyuncu sayılarında böyle düşüşler görülmesi normal bir durum. Ama Witcher 3’e göre daha hızlı oyuncu kaybettiğini göz önünde bulundurduğumuzda tablo daha net anlaşılıyor. Ayrıca yan görevler ve açık dünya konusunda beklendiği kadar iyi bir performans sergileyemediği sonucunu çıkarmak mümkün, aynı şekilde tekrar oynanabilirlik açısından da çok fazla teveccüh görmediği anlaşılıyor.

CDPR; bu ay içerisinde geleceğini duyurdukları ilk DLC, oyundaki sorunları gidermeye yönelik büyük çaplı güncellemeler ve ilerleyen dönemlerde sunulacak genişleme paketleriyle bu tabloyu tekrar tersine çevirebilecek mi, hep birlikte göreceğiz.

 

YORUMLAR
neuromeista
7 Ocak 2021 15:47

İnsanlar OGZ'nin de tavsiye ettiği gibi oyunun iyice oturmasını ve düzelmesini beklemeye çekildiler bence. Tabii ki sıkılıp bırakanlar, oyunu yeterli görmeyenler de olmuştur fakat bahsettiğimiz kesim de azımsanacak bir kesim değil hatta bana göre düşüşün en büyük sebebi bence. Zira ben de o güruhtan biriyim. 8 senedir beklediğim bir oyunu bug'lı ve rezil bir biçimde oynamak istemiyorum. Oyunu hiç çıkmamış gibi varsaydım ve düzelmesini bekliyorum.

foxtrot
6 Ocak 2021 23:38

[Bu yorum kullanıcı tarafından silinmiştir]

yusufulas
6 Ocak 2021 15:46

İnsanlar vaat edilen düzelmiş oyunu beklemeye çekilmiş olabilir mi acaba? :)

Parolamı Unuttum