Cyberpunk 2077’nin Yeni Videosunda Pacifica’yı Ziyaret Ediyoruz

Detay dolu bir tanıtım videosu daha…

CD Projekt Red, Cyberpunk 2077 için dün akşam bir canlı yayın düzenledi. Bu yayına bir de oynanış videosu eşlik etti. Videoda Night City’nin 6 ana bölgesinden birisi olan Pacifica’yı ziyaret ediyor, oyunun ana görevlerinden birisinin iki farklı şekilde oynanışına şahitlik ediyoruz:


Videoda altı çizildiği üzere Pacifica, şehrin tehlikeli bölümü. Dolayısıyla buraya giderken tedbirli olmakta, dikkatli hareket etmekte fayda var. Ama özellikle nadir bulunabilecek malzemeleri satın almak, yasadışı alışveriş işlerine dalmak için burayı ziyaret edeceğiz.

Oynanan kısımda ise, The Grand Imperial Mall’a yerleşmekte olan bir çetenin planlarının ne olduğunu öğrenmek üzere bu çetenin rakibi olan ve Pacifica’da konuşlanmış bir çeteden görev alıp bu mekana bir ziyarette bulunuyoruz. Görev aldığımız çete, Cyberpunk’taki çeteler içerisinde net/web kullanımında en usta çete, hack işleri onlardan soruluyor. Dolayısıyla ister netrunner olarak oynayalım ister başka bir sınıfı seçelim, onların desteğine ihtiyaç duyacağımız anlar olacak gibi görünüyor. Haliyle, güvenlerini kazanmak için bu tarz görevler yapacağımızı söylemek mümkün.

Videoda, Pacifica’nın önemli gruplarından Haitililer ile ilgili bilgiler de veriliyor. Şu kadarcık bir videoda bile nasıl detaylar düşünüldüğü, farklı konuların nasıl bir potada eritilip birbirleriyle bağlantılı hikayeler üretildiğini görebiliyoruz. Bu da bizleri heyecanlandırıyor haliyle.

Videonun esas odağı aynı görevi farklı yöntemlerle yerine getirebilmek. İlki ‘strong solo’, yani kaba kuvvet kullanımı, kafa göz yara yara ilerlemek :) Videoda ifade edildiği şekliyle oyuncuların ‘terminatör fantezisi’ni hayata geçirebilecekleri oynanış yöntemi oluyor ‘solo’ yolu. Gösterilen ikinci yol ise, 'netrunner'. Gizlilikle ilerlemek, meseleleri hack yeteneklerinizi kullanarak çözmek, kameraları, bilgisayarları, robotları kontrol edip farklı çözüm yöntemleri bulmak bu sınıfın işi. Bu dünyada her şey siberuzaya bağlı olunca yapılabilecekler de epey çeşitleniyor haliyle. Ama tabii bunun bir de diğer boyutu var, o siberuzayı sürekli izleyenler bulunuyor. Bu gözcülerden birisi de NetWatch. Oyunda bizim için ciddi bir sorun teşkil edebilir kendileri. NetWatch ajanları ile ilişkimiz bizim tercihlerimizle şekil alacak. Tabii onlarla ilişkilerimiz oyunumuzu da şekillendirecek.

Özetle, oyunda karşımıza pek çok tercihin çıkacağını ve tercihlerimizin oyun deneyimimizi çok farklı boyutlara taşıyabileceği söyleniyor. 15 dakikalık videoda bile o kadar farklı noktalar geliyor ki akıllara, oyunun neler sunabileceğini düşünüp heyecanlanmamak elde değil. Ne yapalım mecburen dişimizi sıkacak, 16 Nisan 2020’yi bekleyeceğiz. Çok yakından takipteyiz.

YORUMLAR
sSnake
1 Eylül 2019 14:13

Her şey iyi güzel de oyunun görsel durumundan şu ana dek etkilendim desem yalan olur. Özetle görsel kalite genel olarak GTA5'ın vanilla halini andrırıyor, sanki GTA5 modu. 

Ha birde artık gece temasını gösterin oyunun, şöyle yağmurlu gecelerini görelim hele. Şimdiden bıktım gündüz gözüyle bir cyberpunk dünyası görmeye. Hayır sanki piyasa cyberpunk oyunu kaynıyordu da bunlar artık yeni bir solukla pazarlayalım diyerek gündüz temasına bu kadar sardılar. Zaten elde avuçta sayılacak kaliteli cyberpunk oyunu bir elin parmaklarını geçmez iken, gündüz olayına neden taktılar pazarlama malzemesi olarak. Gece gündüz döngüsü var de geç işte.

Hayaller

Hayaller

Hayatlar

Hayatlar...

William Blazco
31 Ağustos 2019 20:53

Eski düzen olsa idi şimdi yorum yağıyordu bu başlık altına.Sitenin yavaş çalışması bir yana yorumda bulunmak için üyelik şartı da olmamalıydı bence. Yazık ettiler hakikaten.

creepylord
William Blazco
2 Eylül 2019 08:07

Aynen, haberi okur okumaz tekeri fırfır ediyorum yorumlara bakayım diye, kuru çalılar yuvarlanıyor resmen.


Burak Güney
31 Ağustos 2019 20:11

Sitenin son bir aydır inanılmaz yavaş çalıştığının , çoğu zaman açılmadığının farkında mısınız ? Hani bunlar Disqus yüzünden oluyordu ? Kaldırınca düzelecekti her şey ?  Değdi mi topluluğu öldürdüğünüze ?   

Mehmet
Burak Güney
1 Eylül 2019 03:11

konuş be burak, özlemişim seni... kimse kalmadı eskilerden

Burak Güney
Mehmet
1 Eylül 2019 04:35

:) Ben de özledim. Umarım site eski haline ya da ona yakın bir hale gelir de eski ortamı kurabiliriz tekrardan.


Decypher
Burak Güney
1 Eylül 2019 01:36

Tabii ki farkındayız, bu ay (inşallah) yeni bir web geliştirici ekibe emanet edeceğiz siteyi ve bu feci aksaklıklar, yorum sistemi vs hızla düzelecek. İlk başlarda hız olarak gayet iyiydi site ama son bir aydır bazı sebeplerden ötürü git gide kötüye gitti. Yoksa emin ol biz de aşırı rahatsızız bu durumdan, yazdığım şeyi çoğu zaman kendim bile girip okuyamamak inanılmaz can sıkıcı. Bu sorunlar düzelmeden de topluluğu canlandırmak zaten mümkün değil.

Burak Güney
Decypher
1 Eylül 2019 04:34

Gerçekten üzülüyorum yoksa yazmam bile. Biz burada aile gibiydik belli başlı kişilerle . Her gün tartışırdık seviyeli bir şekilde. Bunu kaybetmek çok üzdü beni. Eminim diğer arkadaşları da üzmüştür.

Beta zamanından beri  elimizeden geldiğince uyardık sizi ama takdir size ait yapabileceğimiz bir şey yok. Umarım tez zamanda düzlüğe çıkar site. 

Herkese selamlar.

Berkay Dursun
Decypher
1 Eylül 2019 03:41

Ben elinizdeki geliştiricinin bir boktan anlamadığını fark ettiğimde, bana gelip iş yönetimini kastederek "burda bilmediğin business'ı bize satmaya çalışma" diyen bir patronunuz vardı, o geldi aklıma. :D

Zamanında alınan kararların yanlış olduğunu 30 bin defa söylediğimiz halde, sonuçta yine bu noktaya geldiğinizi görünce insan keşke zamanında gerçekten de "business satsaymışız" diye içinden geçirmiyor değil.

Neyse kendisine selamlarımı iletirsen sevinirim Eser :)


Parolamı Unuttum