Cyberpunk RYO Citizen Sleeper’ın Çıkış Tarihi Belli Oldu

Önümüzdeki ay bizlerle...

Oyunlarda ele alınan farklı farklı punk akımları mevcut elbette, ama Cyberpunk 2077 ayağını sürümüş olsa gerek, son yıllarda siberpunk teması revaçta :) Ghostrunner, Cloudpunk, The Red Strings Club, The Ascent gibi çeşitli örnekler gördük son yıllarda. Şimdi bu listeye bir oyun daha ekleniyor; Citizen Sleeper, önümüzdeki ay oyun severlerle buluşmaya hazırlanıyor:

Daha önce In Other Waters’ı oyun severlerle buluşturan Jump Over The Age’in yeni oyunu Citizen Sleeper, “yıldızlararası bir kapitalist toplumun sınırlarında hayatta kalmaya çalışan binlerce insana ev sahipliği yapan harap bir uzay istasyonu olan Erlin's Eye”da geçen bir RYO.

Karakterimiz bir “sleeper”, yapay bir bedenin içerisine hapsolmuş, dijitalleştirilmiş bir insan bilinciyiz. Bu bedene sahip olan şirket için herhangi bir meta, portföylerindeki bir başka nesneyiz. Varlığımızı devam ettirmek için çabalıyor, dostlar ediniyor, günü kurtaracak işler yapıp para kazanıyor ve bir sonraki döngüyü görmeye umuyoruz. Buradan da anlaşılabileceği üzere gayet distopik bir kurgunun içerisindeyiz; kapitalizm bildiğimiz halinden daha da vahşi bir hal almış durumda.

Geliştirici ekibin ifadesiyle, masaüstü RYO’ların esnekliğini ve özgürlüğünü sunmaya çalıştıkları bir oyun bu. Umarım hedefledikleri gibi bir oyun olmayı başarır.

Teması ilgimi çeken, geçtiğimiz yaz takip listeme eklediğim oyunlardan birisiydi. Tam 1 ay sonra kendisiyle buluşacağız; 5 Mayıs’ta PC, Xbox One, Xbox Series X/S ve Switch için çıkış yapacak.

 

YORUMLAR
Parolamı Unuttum