Damon Lindelof Lost'u Aslında 3 Sezonluk Bir Dizi Olarak Planlamış

Kötü gidişatından sorumlusu ABC'ymiş

Daha dün Lost'un sonuyla ilgili Josh Holloway'in yorumlarını aktarmıştık size, bugünse dizinin JJ Abrams ile birlikte yaratıcılarından olan Damon Lindelof bir nevi günah çıkararak aslında diziyi üç sezon olarak planladığını, ama sonra işlerin kontrolden çıktığını anlattı.

"Dizide bir çok gizem vardı ve bu yüzden biz de nelerin 1. sezon, nelerin 2. sezon sonlarına doğru cevaplarını bulacağını planlamıştık ve sonra da dizi üç yılın ardından sona erecekti zaten" diyor Lindelof, "sunduğumuz plan bu şekildeydi".

Ancak dizinin reytingini ve elde ettiği başarıyı gören ABC kanalı, bu planın değiştirilmesine neden olmuş. "ABC bizi dinlemiyordu bile. 'İnsanların izlemek istediği bir dizi yapmanın ne kadar zor olduğunu anlıyor musunuz? İnsanların sevdiği bir dizi üstelik. Neden sonlandıralım ki? İnsanların izlediği dizileri sonlandırmazsınız" diyerek daha fazla sezon için bastırmış ABC.

Görüşmelerde nihayet ABC'yi dizinin final tarihini belirlemeye ikna etmişler ama ABC dizinin tam 10 sezon olmasını istemiş. Lost'un üçüncü sezonu sırasında süren bu görüşmelerde Lindelof bir kez daha bastırmış ve en azından hikayeyi bağlayıp bazı karakterlerin adadan ayrılacağı bir dördüncü sezon, sonrasındaysa tüm hikayeyi sonlandıracak bir son sezonda karar kılmışlar. ABC bunun için sadece dokuz bölüm önermiş, ondan sonra da zaten taraflar daha az bölümlü sezonlarla olayı bitirmeye karar vermişler.

Hatırlarsanız dizinin ilk sezonu 25, ikinci sezonu 24, üçüncü sezonuysa 23 bölümdü. Sonrasındaysa bu anlaşmazlıklardan ötürü kalan sezonların bölüm sayıları 14, 17 ve 18 olmuştu.

ABC'nin uzatma kararına rağmen cevabını alamadığımız onca gizemin varlığı ise ayrı bir tartışma konusu tabii :)

YORUMLAR
Parolamı Unuttum