Darkwood'un Geliştiricisi Oyununu Kendi Eliyle Torrente Koydu!

Acid Wizard Games'ten cesur bir hamle

Darkwood 2014 yılında Steam üzerinden Erken Erişime açılan, o zamandan beri de oyuncuların istekleri ve yorumları eşliğinde kendisini sürekli olarak geliştiren bir oyun. Kuşbakışı kameradan oynanan bir korku oyunu. "Kuşbakışı korku mu olur, korku oyunu dediğin birinci veya üçüncü şahıs perspektifini kullanmalı" diye düşünenlerin sayısı elbette hiç az değildi ama oyunun geliştiricisi Acid Wizard Studios zor olanı başararak son derece ürkütücü bir oyun yaratmayı başardı. 17 Temmuz'da Erken Erişim'den çıkan oyunun Steam üzerindeki yorumlarına bakarsanız %94'ünün olumlu olduğunu göreceksiniz zaten. Bu başlı başına önemli bir başarı.

Oyunun fiyatı da aslında hiç fena değil. Normalde 15$ alan oyunu biz 24 liraya satın alabiliyoruz. Ama diyelim ki o kadar paranız yok, ne yani Darkwood oynayamayacak mısınız? Acid Wizard Studios işte tam da bu sebeple tüm oyunu popüler torrent sitesi The Pirate Bay'e yükleyerek bir bakıma herkese açık açık sunmuş oldu. Bunun sebebi de oyunu Steam'de iade eden bir arkadaşın iade sebebine düştüğü not. Muhtemelen yaşı küçük olan bir oyuncu, oyunu iade etmek istediğini çünkü ay sonunda kredi kartı faturası gelince anne babasının strese girmesini istemediğini söylemiş.

Acid Wizard Studios "notu okuyunca kötü hissettik ve bu konuda bir şeyler yapmaya karar verdik! Eğer paranız yoksa ve oyunu yine de oynamak istiyorsanız Darkwood'un en yeni versiyonunu tamamen DRM'siz olarak indirebilirsiniz. Sizden yalnızca tek bir ricamız var: eğer Darkwood'dan hoşlanırsanız ve yeni oyunlar yapmaya devam etmemizi isterseniz ileride oyunumuzu satın almayı düşünün; bu indirimden de olabilir, Steam, GoG veya Humble Store yoluyla da olabilir. Ama lütfen, lütfen, oyunu kod satışı yapan sitelerden satın almayın. Çünkü bunu yaparsanız sektörden beslenen bu kanseri beslemiş olursunuz".  

Firmanın Imgur sitesinde resimler eşliğinde yayınladığı ve oyunun geliştirme hikayesini (ve torrente koyma kararını doğuran sebepleri) mutlaka okumanızı öneririm. Acid Wizard Games kendisini YouTube veya Blogger olarak tanıtarak oyun için Steam kodu isteyenlerden oldukça rahatsız olmuş. Bu kodların büyük çoğunluğunun G2A gibi yasal olmayan sitelerde satıldığını ve bu yüzden de gerçekten de parası olmadığı için Darkwood oynayamayan kişilere kod vermenin veya çekiliş düzenlemenin iyice zorlaştığından şikayet ediyor firma ve bu konuda da haksız da sayılmazlar.

Her ne kadar zaten isterseniz Steam'de oyunu satın alıp 2 saatten kısa bir süre içinde iade ederek deneme imkanına sahip olabilecek olsanız da, bu hamleyle Acid Wizard Games bunu cebinizden para çıkmadan halletmenize imkan sağlamış oluyor.

Bakalım bu cesur hamle 26 bini son hafta olmak üzere şimdiden 74 bin kişiye ulaşan oyunun satışlarını yavaşlatacak mı, yoksa daha çok satmasını mı sağlayacak bunu hep birlikte göreceğiz.

YORUMLAR
Parolamı Unuttum