Days Gone'ın Fiyatı Oyunun Çıkışıyla Birlikte Düştü - Ön Siparişle Alanlara Ne Olacak? [GÜNCEL]

Bunu da gördük, önsiparişe de güven olmayacak artık

GÜNCELLEME: Oyunun fiyatı tekrar eski hali olan 429 liraya döndü. Bu süre içerisinde oyunu daha ucuz fiyattan alanlara ne olacak, neden böyle bir durum gerçekleşti, açıklama yapılırsa onu da sizinle paylaşacağız.

- o -

SIE Bend Studio'nun PlayStation 4'e özel olarak geliştirdiği Days Gone dün itibariyle çıkış yaptı ve inceleme puanlarına baktığımızda da ortalamanın üstü bir oyunla karşı karşıya olduğumuzu gördük. Ancak oyunun çıkışıyla birlikte PlayStation Store'daki fiyatlar da değişime uğradı.

Oyunun normal sürümü 429, Deluxe sürümü ise 489 liradan önsipariş almıştı. Oyunun şimdiki fiyatları ise normal sürüm için 299, Deluxe sürüm için 349 lira. Yani 130 liralık bir indirim söz konusu.

Oyuncular genelde oyunun çıkışıyla birlikte fiyatı artabilir düşüncesiyle ön sipariş veriyorlar biliyorsunuz, kaldı ki Mortal Kombat 11'de bunu yaşadık. Oyunun çıkışıyla birlikte konsol tarafındaki fiyatlar ciddi biçimde arttı, ön sipariş döneminde 299 lira olan oyun, çıkışıyla birlikte 419 liraya fırladı.

Ancak Days Gone'da tuhaf biçimde bunun tam tersini gördük. İnsan "acaba inceleme puanlarının bunda bir etkisi var mı" diye düşünmeden edemiyor.

Peki ama oyunu ön siparişle alanların durumu ne olacak? Bildiğiniz gibi PlayStation'ın iade politikaları pek esnek değil. "Bir dijital içerik satın alma işlemini, indirmeye veya akışını gerçekleştirmeye başlamamış olmanız koşuluyla satın alma tarihinden itibaren 14 gün içinde iptal edebilir ve para iadesi alabilirsiniz" deniyor ama bu fiyat değişikliğini oyunun çıktığı anda fark etmeyen oyuncular haliyle çoktan oyunu indirdi ve belki de oynamaya başladı bile.

Ön siparişler içinse ayrıca şöyle bir ifade var: "Bir dijital içeriğin ön siparişini çıkış tarihinden önce istediğiniz zaman iptal edebilir ve para iadesi alabilirsiniz. Çıkış tarihi geçtiyse hala fikrinizi değiştirebilir ve içeriği indirmeye veya cihazınıza akışını gerçekleştirmeye başlamamış olmanız koşuluyla ön sipariş için ödeme alındıktan sonraki 14 gün içinde para iadesi talep edebilirsiniz". Ama burada da yukarıdaki olay geçerli, oyunun çıkış tarihi geçti ve muhtemelen içerik de çoktan indirildi.

Bu durumdaysanız mutlaka Playstation Yardım ve Destek üzerinden müşteri hizmetleriyle iletişime geçmenizi öneriyoruz. İade politikasında "içerik sorunlu olmadığı takdirde para iadesine uygun değildir" deniyor ancak bu durumda para iadesi yapacaklarını düşünüyorum. Bu konuda deneyiminiz olursa paylaşırsanız seviniriz, en azından aynı durumdan ağzı yanan diğer okurlarımıza da örnek olur.

YORUMLAR
Parolamı Unuttum