DC Rebirth Bomba Gibi Başladı

Sonunda okurlar kazandı!

Çizgi roman dünyası son bir haftadır DC Rebirth ile çalkalanıyor.

2011 yılında başlayan New 52 evreni ile neredeyse 70 yıllık bir geçmişi hiçe sayan DC bu hatasından Rebirth ile döndü. Yeni okurların hoşuna gitmesine rağmen eski okurlar tarafından hakaret olarak kabul edilen New 52, oldukça düşük satış grafiği yakalamıştı. 5 senedir internetin her yerinde ağlayan eski okurlar nihayet istediklerine kavuştular.

Peki ne oluyor bu Rebirth? Okumak isteyen ama henüz okumamış olanlar için SPOILER uyarısını vererek kısaca açıklayayım.

Flashpoint hikayesi ile başlayan ve DC Evreni'ne reset atan New 52 bütün karakterlerin hikayesini sıfırdan anlatmaya başlamıştı. Bu sebepten dolayı yıllarca okuduğumuz hikayeler bir anda geçerliliğini kaybetmişti. Rebirth ile eski karakterlerin bir çoğu bu evrene geri geliyor. Hayranların en büyük derdi 1986 yılından itibaren Flash olarak hayatımızda yer alan Wally West'in ortalıktan kaybolması ve son 5 senedir hiç gözükmemesiydi. Rebirth hikayesinin ortasında Wally West yer alıyor ve onun gözünden yeni evren ve eski evren arasındaki bağlantıyı öğreniyoruz. Eski evren ile New 52 evreni arasındaki kopukluğa da kimin sebep olduğunu öğreniyoruz. Birisi eski evreni bozup yeni bir evren yarattı ve bütün herkesin hayatından 10 sene çaldı. Çok fazla spoiler vermek istemiyorum ama Watchmen severler sayıyı okuduğunda sevinçten ters takla atabilirler.  

DC Universe Rebirth #1 şu an ikinci baskısını bitirmek üzere, inanılmaz yüksek bir satış rakamı yakaladı. Dün ise Rebirth'ün ilk sayıları çıktı. Batman, Superman, Green Lanterns ve Green Arrow çizgi romanları oldukça iyi tepkiler aldılar.

New 52 evreninde yer alan Superman'in ölmesi ve onun yerine hikayesi 1938 yılında başlayan gerçek Superman'in geçmesi tabii ki en büyük ve en güzel tepkiyi aldı. Green Arrow ve Black Canary'nin bu evrende ilk defa bir araya gelmeleri nihayet tanışmaları da okurları mutlu etti.

Kısaca Rebirth, DC'nin eski okurlardan özür dilemesi olarak kabul edilebilir. Senelerdir söylenmemiş meyvesini verdi ve istediğimiz her şey oluyor. Yeni okurların ilgisini oldukça çekecek seriyi kesinlikle kaçırmayın.

Not: Okumak isteyenler Rebirth'e başlamadan önce Superman #52, Lois&Clark serisini ve Darkseid War'un son sayısını mutlaka okumalılar. 

YORUMLAR
Parolamı Unuttum