DC'nin Gelecek Dönem Dizi Ve Film Programı Açıklandı

Çok büyük bir delilik

DC Sinematik Evreni baştan yaratılıyor. Hem gişede hem hayran gözünde hem de eleştirel anlamda çok fazla sefer dibi gören DCEU, gerçek anlamda bir beyaz sayfa açarak yoluna devam etmeye karar verdik. Sanırım DC/WB ortaklığının son yıllarda aldığı en mantıklı karar da buldu. Her şeyin başında tüm evreni James Gunn ve Peter Safran'a emanet eden stüdyo bu ikilinin elinden çıkacak gelecek dönem takvimini de açıkladı. 

Bugün yapılan gövde gösterisi ile birlikte uzunca bir dönem hepimize yetecek kadar DC içeriği duyurusu yapıldı. İçlerinde taze taze fikirler de var, eski serilerin devamı da var. Ancak senelerdir DC cephesinden görmediğimiz bir şey var ki Red Dead Redemption 2'de Dutch'tan sıkça duymaya alıştığım bir şey; PLAN!

Bu arada artık DCEU demiyoruz, Peter Safran'ın ağzından da resmen duyduğumuz üzere artık evrenin adı DCU. "Detective Comics Comics" alışkanlığından sonra doğrudan DC Cinematic Universe adına geçilmesi epey sevindirici. Kafalardaki soru işaretlerini de tamamen gidermeye çalışan Gunn&Safran ikilisi özellikle benim gibi The Batman ve Joker'i epey beğenen hayranlar için de güzel haberleri ihmal etmedi. DC'nin gelecek planlarına derinlemesine bir göz atalım;

"Marvel Gibi Olacağız Ama Tam Olmayacağız Da..." - James Gunn

DC bünyesi içerisinde Metropolis, Gotham ve Themyscira gibi devasa şehirlerin olduğunun altını çizen James Gunn, yeni dönem DCU'nun tıpkı Marvel gibi planlı bir şekilde ilerleyeceğini söyledi. Hatta bir adım ileri de giden Gunn, "Biz merkezi devasa bir hikaye anlatacağız tıpkı Marvel gibi. Ancak bizim yaptığımız iş Marvel'ın başlangıçta yaptığından daha planlı bir şekilde ilerleyecek." diyerek Guardians of the Galaxy 3 ile birlikte veda etmeye hazırlandığı MCU'ya da selam çakmayı ihmal etmemiş.

"Bugün itibariyle başladığımız şey kendi evrenimizin ilk bölümünü oluşturmak. Bu ilk bölümün adı 'Gods and Monsters' olacak ve çok fazla projeyle karşınıza çıkacağız. Tüm bu planlara rağmen esnek kalmaya devam edip kendimizi duruma uygun hale getireceğiz. Elimizde doğru senaryo olmadan hiçbir projeye başlamayacağız." açıklamasını paylaşan DC cephesi hayranların yüreğine bir nebze de olsa su serpmeyi başardı. Ancak asıl sevindirici gelişme Joker ve Batman'den geldi. The Joker'in devam filmi Folie a Deux ve The Batman 2'nin yolda olduğunu yineleyen Gunn, bu filmlerin kendi başlarına ayrı bir evren olarak kalacağını açıkladı. DC Elseworlds olarak duyurulan bu evrenin içerisinde yine birbirinden bağımsız Teen Titans Go! gibi başka projeler de yer alacak.

Howling Commandos Değil Creature Commandos, Lütfen...

//www.dc.com/sites/default/files/imce/2023/01-JAN/CREATURE_COMMANDOS_63d93c28a56764.18241190.jpg

James Gunn'ın yeni dönem ile ilgili duyurduğu ilk proje Creature Commandos ismindeki bir animasyon dizi oldu. HBO Max üzerinden yayınlanacak olan bu dizide Rick Flag, Frankenstein, Frankenstein'ın Gelini ve Weasel gibi isimler yer alacka. James Gunn'ın yedi bölümünü yazdığı dizinin yapım aşaması ise başlamış durumda. Yine de DC cephesi henüz Creature Commandos için bir yayın tarihi açıklamadı.

Waller, Waller Waller

Suicide Squad sayesinde DC'nin başına geçmeyi başaran James Gunn geldiği yeri unutmayacak gibi gözüküyor. Ruh hastası ekibin dizginlerini elinde tutan Amanda Waller'ı merkeze alacak bu yeni dizide yeniden filmde olduğu gibi Viola Davis'i Waller rolünde izleyeceğiz. Peacemaker'ın devamı niteliğinde olacak olan Waller'ın senaryosunu ise Jeremy Carvel ve Christal Henry kaleme alacak. Waller dizisi aynı zamanda Peacemaker'ın bir ve ikinci sezonu arasındaki boşluğu doldurma görevini üstlenecek. Bu dizi için de henüz bir yayın tarihi açıklanmadı.

Superman'in Mirası Tekrar El Değiştiriyor; Superman: Legacy

Henry Cavill, Witcher dizisinden ayrılıp tekrar Superman olmayı bekliyordu. Ancak Peter Safran ve James Gunn ikilisi bambaşka fikirlerle stüdyoya gelince Cavill bir anda kendini Warhammer Evreni'nin merkezinde buldu. Cavill figür boyamaya devam ede dursun DC'nin lokomotif karakteri mirasını beyaz perdede taşımaya devam edecek. Superman: Legacy filmini duyuran DC cephesi hayranları heyecanlandırmayı da başardı. James Gunn'ın senaryosunu kaleme alacağı filmde Clark Kent ve Superman arasındaki geçişi ve Amerikalılık ile Kriptonluluk arasındaki kargaşayı izleyeceğiz. "Kibarlığın modasının geçtiği düşünülen bir dünyada kibarlığın kendisi" olarak nitelendirilen yeni nesil Superman'i merakla bekliyoruz. Bu kez yayın tarihi de açıklayan DC, Superman: Legacy'nin 11 Temmuz 2025'te vizyona gireceğini duyurdu. Yeni nesil Superman'i kimin oynayacağı ise en büyük merak konusu.

Fenerleri Yakmaya Hazırlanın: Lanterns

HBO Max'i tıpkı Disney+ gibi devasa bir DC kütüphanesi haline getirmek epey bir süredir Warner Kardeşlerin en büyük hayallerinden birisi. Ancak elle tutulur bir sinematik evren olmayınca diğer kısımları dizileştirmek de epey zor oluyordu. Bu kez oldukça planlı bir şekilde ilerleyen DC&WB ortaklığı nihayet Green Lantern külliyatını ekrana taşımaya hazırlanıyor. HBO Max üzerinden yayınlanacak kanlı canlı Lantern dizisinde Hal Jordan ve John Stewart'ın merkezinde yer alacağı bir hikayeyi izleyeceğiz. Gizem/Dedektiflik tarzında olacağı belirtilen Lanterns için de resmi bir yayın tarihi açıklanmadı.

RESPECT MY AUTHORITY!!!!

Superman dışında beyaz perdeye hangi kahramanları süreceğini merak ettiğimiz DC çoğu hayranı ters köşeye yatırmayı başardı. James Gunn'ın "benim gerçek tutku projelerimden biriydi." şeklinde tanımladığı The Authority, WildStorm karakterlerini beyaz perdeye taşıyacak. Epey büyük bir filmin yolda olduğunu söyleyen James Gunn ilerleyen yıllarda çok fazla WildStorm karakterini DCU içerisinde göreceğimizi de söyledi. "The Authority epey farklı bir süper kahraman hikayesi. İşin özünde elimizdeki ekip iyi niyetli ama dünyanın tamamen bozuk olduğunu düşünen bir ekip. Bu yüzden insan öldürmekten, şehir patlatmaya kadar her yolu mübah gören bir takımla karşı karşıyayız. Bu filmde onların yolculuğuna tanıklık edeceğiz." şeklinde konuşan Gunn, özellikle Peacemaker sonrasında bu çok sayıda hayranı meraklandırmayı başardı. The Authority'nin henüz resmi bir vizyon tarihi bulunmuyor.

Şimdi Bana Kaybolan Cennetimi Verseler: Paradise Lost

Bir diğer kanlı canlı HBO Max dizisi olan Paradise Lost ile birlikte Themyscira'ya doğru bir yolculuğa çıkacağız. Wonder Woman'ın da memleketi olan bu "Cennet Vatan" vatandaşı kadınların içlerinde yaşadığı politik dramalar da dahil her türlü musibeti bu yeni dizi sayesinde izleyeceğiz. "Sadece kadınlardan oluşan bir toplumun kökenlerini göreceğiz. Dizideki tüm olaylar Diana (Wonder Woman) doğmadan önce yaşanıyor olacak." diyen Safran & Gunn ikilisi özellikle Wonder Woman hayranları için epey ilgi çekici bir işe imza atacak gibi gözüküyor. 

Kambersiz Düğün, Batman'siz DCU Olmaz...

Robert Pattinson'un taze Batman'i bir köşede dursun elimizde artık kallavi bir DCU var. Doğal olarak bu devasa külliyatın Batman olmadan hayatına devam etmesi de pek olası değildi. Superman'in ardından yeni nesil Batman filmini de duyuran DC, The Brave and The Bold ile birlikte Pelerinli Süvari'nin beyaz perde tarihine yeni bir ismi daha ekleyecek. Damian Wayne'in hikayesini anlatacak olan The Brave and The Bold, Grant Morrison'un efsanevi Batman serisinden ilham alacak. Peter Safran'ın "Hayranlar çok uzun süredir Batman hikayelerinden mahrum kalıyor." açıklaması ise adeta bolca duygunun tercümesi gibi olmuş. Damian Wayne'i nihayet kanlı canlı göreceğimiz yeni filmin vizyon tarihi de henüz açıklanmadı.

Altın Yumurtlayan Booster

Booster Gold'un ya beyaz perdeye ya da HBO Max'e geleceğini yaklaşık beş yıldır falan biliyoruz sanırım. Ancak ortada hiçbir somut adım olmadığı için sadece varsayımlar üzerinden haberler ortaya çıkıyordu. Nihayet durum netliğe kavuştu ve Booster Gold parıl parıl canlı bir şekilde HBO Max dizisi olarak karşımıza çıkacak. Egosu kendinden büyük süper kahramanımız Booster Gold'un tuhaf ama muhtemelen komik maceraları için de henüz resmi bir yayın tarihimiz yok.

Superler Bir Gelir Pir Gelir

Superman'in beyaz perdeye dönüşü tüm Kripton ahalisi tarafından büyük bir sevinçle kutlanmış olsa gerek. Zira Supergirl de kendi filmiyle beyaz perdeye gelmeye hazırlanıyor. Tom King ve Bilquis Evely'nin oldukça başarılı çizgi roman serisinden esinlenen Supergirl: The Woman of Tomorrow filmi Kara'nın Kripton'dan çıkıp hayatının paramparça olduğu süreci ekrana taşıyacak. Özellikle çizgi roman serisine biraz aşina olan hayranlar bizleri ne gibi ihtimallerin beklediğini düşünmüştür. Umarım en az çizgi roman kadar ağzımızı açık bırakan bir film izleme şansına erişebiliriz. 

Bütçeniz Bu Kez Yetiyor Mu?!

Swamp Thing'in atmosferi, karakterleri ve maceraları gerçekten olayları klasik çizgi roman dünyasından çıkarıp çok daha özel yerlere götürmeyi başarabilen nadir elementlerden. Hal böyle olunca Swamp Thing'in her türlü adaptasyonuna da büyük beklentiler içerisinde giriyoruz. Bu kez bir sinema filmiyle ekranlara gelecek olan Swamp Thing, Peter Safran'ın özel ilgi alanlarından da birisiymiş. Ayrıca duyuru sırasında James Gunn'ın "Birkaç şey daha geliştiriyoruz ama hepsini açıklamaya gerek yok." demeci de bataklıklarla ilgili beklentileri daha da arşa çıkarmayı başardı. 

James Gunn & Peter Safran ikilisi resmen projenin başına geçtikten sonra DC'den güzel şeyler geleceğini tahmin ediyordum. Lakin bu kadar fazla dizi ve filmi bir anda duyuracaklarını hiç tahmin etmezdim. İçlerinde Damian Wayne ve Swamp Thing gibi kişisel favorilerimin de yer aldığı çok fazla içerik önümüzdeki yıllarda dört bir koldan karşımıza çıkacak. Bir yandan Marvel'ın da sonsuz bir hızla genişlemeye devam ettiğini düşününce 2050'lere kadar içimiz dışımız çizgi roman adaptasyonu olacak gibi gözüküyor...

YORUMLAR
Parolamı Unuttum