Dead Island 2, En Sonunda Bu Yıl Çıkış Yapabilir

Duyurunun üzerinden 8 yıl geçti

Dead Island 2, yapımı tam bir yılan hikayesine dönen oyunlardan. Dile kolay, tam 8 yıl önce, 2014’te duyurulmuş bir oyundan bahsediyoruz ve halen çıkış yapabilmiş değil. Ama artık bu uzun geliştirme sürecinin sonuna yaklaşılmış gibi görünüyor, en azından Tom Henderson’ın iddiaları bu yönde.

Daha önce de pek çok sızıntı bilgi paylaşan ve çeşitli oyunlar hakkında önemli haberler veren Henderson, Youtube kanalında Dead Island 2 ile ilgili bir video paylaştı.

Henderson, “Dead Island 2 is … alive!” başlığıyla paylaştığı videoda; “Görüştüğüm herkes oyunun iyi bir durumda olduğunu ve çok yakında bir oynanış videosuyla karşımıza çıkacağını söylüyor. Oyunun çıkış tarihinin 2022’nin son çeyreği olması bekleniyor, ama geliştirme sürecinde yaşanabilecek problemler nedeniyle önümüzdeki yıla da sarkabilir” diyor.

Henderson, oyunun başlangıcı ve hikâye hakkında da bazı bilgiler paylaşmış. “Bir uçaktasınız ve uçakta zombi salgını patlak veriyor. Uçak, Hollywood’a düşüyor ve siz kurtuluyorsunuz. Bundan sonra yapacağınız şey ise karada da hayatta kalmaya çalışmak”. Oyun ilk duyurulduğunda Amerikan silahlı kuvvetlerinin California’yı karantina altına almasıyla ilgili bir hikayeden bahsediliyordu; anlaşıldığı üzere hikayede de bazı değişikliklere gidilmiş bunca sene içerisinde.

Dead Island 2’nin geliştirme süreci, başta da belirttiğim gibi epey sıkıntılı bir süreç oldu. 2014 yılında duyurulan oyunun ilk geliştiricisi Yager Development idi, daha sonra oyunu Sumo Digital devraldı. Son olarak, 2019 yılında Deep Silver bünyesindeki Dambuster’a geçiş yaptı. 2 yıl kadar önce, oyundan bir video sızmıştı, ama sızan bu video da oyunun 2015 versiyonuna ait olduğu söylenen bir videoydu.

Sizin anlayacağınız çok uzun zamandır gündemde olan bir oyun ve artık bir başka aksilik yaşanmazsa bu yılın sonunda veya önümüzdeki yılın ilk aylarında oyun severlerle buluşacak. Bunca yıllık bekleyişin ardından nasıl bir oyun çıkacak acaba?

YORUMLAR
Parolamı Unuttum