Dead Island 2'nin Yapımcısıyla Yollar Ayrıldı

Yager artık yok

Zombi soslu ve co-op odaklı en popüler oyunlardan biri olan Dead Island’ın yapımcısı Techland, Dead Island: Riptide’ın ardından Dying Light’ı yapmak için Warner Bros. ile anlaşmıştı. Dead Island’ın yayıncısı Deep Silver da ikinci oyunu Yager’a emanet etmişti.

İlk olarak Sony'nin E3 2014 konferansında duyurulan Dead Island 2’nin oynanış videoları Gamescom 2014'te yayınlanmış, fakat hiç umut vadetmemişti. 2015’in ilkbahar mevsimi olarak gösterilen çıkış tarihinin 2016’ya ertelenmesi ve oyuna ait hiçbir bilgi yayınlanmaması da endişe uyandırmıştı.

Deep Silver’ın yaptığı yeni açıklamayla olay biraz netleşmeye başladı. Oyunu dikkatli bir şekilde değerlendirmeye aldığını belirten firma bunun sonucunda Yager ile yolları ayırma kararı almış. E3 2014’te gelen eleştirilerden sonra Deep Silver’ın Yager’a oyunun daha kaliteli olması yönünde direktif vermesi ve yapımcı ekibin bu yükün altından kalkamaması ihtimali kuvvetle muhtemel.

Oyunu merakla bekleyenler yine de üzülmesin; Deep Silver, Dead Island 2’den umudunu kesmiş değil. Firma oyunu hayata geri döndürmek için çalışmalarını sürdüreceğini, ilerleyen zamanlarda gerekli açıklamayı yapacağını belirtti.

YORUMLAR
Parolamı Unuttum