Death Stranding, PS4’e Özel Oyunlar Listesinden Çıkartıldı

PC? Xbox One? Stadia? Yoksa Switch mi:)

Hideo Kojima’nın merakla beklenen oyunu Death Stranding duyurulduğu günden beri PS4’e özel bir oyun olarak değerlendirilmekteydi, zira Kojima Productions PS4 versiyonu dışında bir versiyon duyurmadı bugüne kadar. Bununla birlikte bazı açıklamalar ve göstergeler oyunun PC için de çıkacağını düşündürmekteydi. Şimdi bu işaretler arasına bir yenisi daha eklenmiş oldu.

Sony’nin PS4’e Özel Oyunlar sayfasına bakan kullanıcılar Death Stranding’in artık bu listede yer almadığını gördüler. Daha önce Detroit: Become Human gibi oyunlar da PS4’e özel oyunlar arasında yer alıyordu malum ve PC versiyonlarının duyurulmasının ardından bu listeden ayrıldılar. Buradan hareketle Death Stranding için de benzer bir tablonun söz konusu olup olmadığını merak ediyor takipçileri.

Gerçi bu sayfada PS4 için çıkacak olan Concrete Genie ve MediEvil gibi oyunlar da yer almıyor, dolayısıyla bu durum başka bir gerekçeden de kaynaklanıyor olabilir. Sonuçta resmi bir açıklama yapılmadıkça, başka platformlar için de duyurulmadıkça halen Playstation’a özel bir oyun olduğunu söylemek mümkün.

Bununla birlikte Kojima’nın oyun hakkındaki büyük planları olduğu, geniş oyuncu kitlelerine ulaşma, oyuncu topluluğunu bir araya getirme, oyuncuları birbirlerine bağlama gibi bir hedefi bulunduğu göz önünde bulundurulduğunda bu oyununu da farklı platformlarda satışa sunmak isteyecektir diye düşünüyorum. Tabii oyunu Sony'nin destekleriyle çıkardıkları için en azından bir süre PS4'e özel olarak satılması gayet makul bir tablo. Sonrasında en azından PC versiyonunun da gelebileceği kanaatindeyim.

Hideo Kojima, Gamescom 2019'un açılışında sahnede yerini alacak. Belki orada oyun hakkında yeni bilgiler paylaşabilir, takipçilerinin merak ettikleri konulara ışık tutabilir. Bekleyip görelim...

YORUMLAR
Coraxuskuzgun
9 Ağustos 2019 11:03

Tetris'i de koymuşlar ama ben PC'de oynuyorum. Türkiye sayfalarını temizlik şirketine mi yaptırıyorlar anlamıyorum ki. Millet iş bulamıyor ver birine yapsın arkadaş! 

Parolamı Unuttum