Denuvo'yu Kaldırmak Devil May Cry 5'in Performansını Arttırıyor

Denuvo'suz günler, mutlu gülüşler

Denuvo'nun oyunların performansına olumsuz etki ettiği çoktan kanıtlanmış bir durum bildiğiniz gibi. Hal böyle olunca da sırf Denuvo kullandığı için boykot edilen oyunlar var, bazı oyuncular oyunları satın almak için öncelikle Denuvo'nun kaldırılmasını bekliyorlar.

Bu konuda tartışma yaratan en yeni oyun ise Devil May Cry 5 oldu. Muhtemelen Capcom'un QA departmanının yanlışlıkla Steam üzerinde herkese açık halde bıraktığı bir branş içinde oyunun Denuvo içermeyen exe dosyası bulunuyordu. Zaten oyunun çıktığı gün kırılmasına sebep olan şey de bu oldu, bu branştaki exe dosyası sayesinde Denuvo kopya koruması doğrudan denklemden çıkmıştı çünkü.

Capcom bunun ardından branşı sildi ancak oyuncular Steam konsolunu kullanarak Denuvo'suz exe dosyasını halen indirmeye devam edebildiler. Bu dosyanın oyunda değiştirdiği tek şey Denuvo'yu kaldırmak, başka hiçbir farkı yok. Ancak bu dosyayı kullanan oyunculardan gelen raporlar çok ilgi çekici, çünkü bazı durumlarda yaklaşık 20 fps performans artışından bahsediliyor. Steam'de bu exe dosyasıyla ilgili bir rehber yayınlanan arkadaş oyunun 74 FPS'den 93 FPS civarına çıktığını ve FPS'nin oyun boyunca daha stabil kaldığını belirtmiş. Elbette bu derecedeki performans artışları modern sistemlerde değil, eski CPU'lara sahip ve CPU'ların performansta darboğaz yarattığı sistemlerde görülür daha çok. Yine de 3-5 fps de olsa performans, performanstır diyebiliriz. Ayrıca Denuvo kullanmayan exe ile oyunun açılış süresi de daha hızlıymış.

Bir ilginç nokta daha var, o da oyunun Denuvo'lu exe dosyası yaklaşık 450 mb yer kaplarken, Denuvo'suz dosyanın boyutunun ise yalnızca 120 mb olması.

Denuvo'suz exe'yi kullanmayla ilgili rehberi ve yorumları Steam tartışma sayfasında görebilirsiniz. Her ne kadar dosya şu an silinmiş olsa da yorumlar kısmında Google Drive linki verilmiş, bu link sayesinde siz de isterseniz Denuvo'suz exe dosyasını kullanmaya başlayabilirsiniz.

YORUMLAR
Parolamı Unuttum