Dev Köpekbalığı Megalodon Battlefield 1'de De Var!

Dedikodu değil gerçekmiş!

 Battlefield 1'in easter egg'lerini çılgınlar gibi arayıp ortaya çıkaran bir grup (Battlefield Easter Egg Discord Ekibi), bir süredir dedikodusu dönen Megalodon'u bulmayı başardı. "They Shall Not Pass" DLC'sinin dosyalarında adı gözüken ve easter egg avcılarını resmen göreve çağıran dev köpekbalığı hatırlayacağınız üzere Battlefield 4'te de vardı.

Devasa köpek balığımız Megalodon ile ilgili bilgiler aslında oyunun ilk sürümlerinde bile vardı. Hatta yine başka bir easter egg olan ve içerisinde mors alfabesiyle yazılmış bir mesaj bulunduran asker künyesi buluyorduk. Künyede bizi bu easter egg'e yönlendiren ipuçları bulunuyordu. Daha doğrusu bir gramofona yönlendiriyordu bizi ve bu çılgın ekip gramofondaki tuhaf sesleri de çözümlemeyi başardı. Çözümledikleri mesaj onları Fort de Vaux'daki kışlaların olduğu bölüme yönlendirdi, ama burada hiçbir şey yoktu. Daha sonra oyuncular yorucu bir arama partisinden sonra haritada vanalar olduğunu keşfettiler. Bu vanaların hepsini açtıklarında (ki bir tanesini bulmak çok zormuş, zira patlamalarla yerin şekli değişmeden ortaya çıkmıyor) kandan oluşan minir bir birikinti ortaya çıktı. C Noktası'nın yanındaki bu bölgede ortaya çıkan kan gölcüğü olayın sonuna yaklaştıklarını kanıtlar nitelikteydi.

Uzun bir boru hattına el bombası atarak canavar köpek balığını uyandırdıktan sonra bu kan gölcüğü etrafında oyuncular birbirlerini kürek, kılıç, sopa veya herhangi yakın saldırı ile öldürürse Megaladon yer altının derinliklerinden tüm haşmetiyle ortaya çıkıyor. 

Benzeri bir easter egg daha önce de belirttiğim gibi Battlefield 4'te de yer alıyordu, ancak ona ulaşmak çok daha kolaydı. 10 ve üzeri oyuncu aynı anda denizdeki bir bölgede bir araya geldiğinde Megaladon yine ortaya çıkıyor ve bizi büyülüyordu. 

YORUMLAR
Parolamı Unuttum