Devil May Cry'ın Yaratıcısı, DmC 2'ye Sıcak Bakıyor

Itsuno'nun şartı, işin içinde Ninja Theory'nin de olması

DmC: Devil May Cry'ın serinin hayranlarını ikiye böldüğünü söylersek yanlış olmaz. Kimileri Ninja Theory'nin bu yeni yorumunu hiç beğenmedi, özellikle de serinin kahramanı Dante'nin yeni halinden nefret eden oyuncular bile oldu. Ama kimileri de yeni oyunun kendine has tarzını, aksiyonunu ve hikayesini heyecan verici buldu. Ben açıkçası DmC'yi eğlenerek oynadım, zaten oyunun Gamerankings ortalaması da %85.10 gibi oldukça yüksek bir değer.

Oyunu beğenenler arasında bir isim daha var: o da Devil May Cry serisinin yaratıcısı, çoğu oyunda yönetmenlik yapmış ve Devil May Cry 5'i de bizzat yönetmiş olan Hideaki Itsuno. Itsuno daha önce de Ninja Theory ile DmC'nin devam oyunu fikrine yeşil ışık yakmıştı.

Capcom yapımcılarından Matt Walker da yine konuyla ilgili bir açıklama yaptı ve Itsuno ve Devil May Cry ekibinin bir DmC devam oyunu yapmayı arzu ettiğini ama işin içinde mutlaka Ninja Theory'nin de olmasını istediklerini söyledi. "Bir devam oyununu görmeyi hala çok istiyoruz ama bunun Ninja Theory tarafından geliştirilmesi şart - o oyunun inanılmaz tarzı ve çoğu öğesi Ninja Theory'nin bu konudaki yeteneği sonucunda mümkün olmuştu. Ninja Theory olmadan DmC olmaz" diyor Walker.

Elbette şu aşamada Ninja Theory'nin Capcom ile birlikte çalışması pek de mümkün görünmüyor, çünkü bildiğiniz gibi Microsoft geçen sene stüdyoyu satın aldı. Yani bunun gerçekleşmesi için Microsoft'un kendi stüdyosuna başka bir stüdyo ile çalışma izni vermesi, ya da DmC 2'nin Xbox ve PC exclusive olması gerekiyor. Microsoft stüdyolarına böyle bir özgürlük tanır mı bilinmez, Capcom'un ise exclusive olayına pek sıcak bakacağını düşünmüyorum. Ama yine de bu işler hiç belli olmaz, bir de bakarsınız DmC 2 duyuruluvermiş.

YORUMLAR
DanteXE
16 Mayıs 2019 11:31

Capcom, Xbox 360 zamanında bir sürü Xbox Exclusive oyun yaptı. Lost Planet falan bunlara dahil. Monster Hunter'lar hunca yıl Nintendo Exclusive takıldı. Capcom exclusive yapmaya bayılır.

BarisKayatekin
16 Mayıs 2019 00:20

Valla ben DMC Devil May Cry'ı çok severek oynamıştım ama DMC5 ile eski seriye geri döüş yapmışlarken DMC Devil May Cry2yi çıkarmaları oyuncularda kafa karışıklığı yaratmaz mı? Garip olmaz mı?Şaşkınım valla. Hoş, gelirse de hayır demem ama ne bileyim DMC Devil May Cry ile seriye başlamama rağmen ben orjinal serinin devamı olan Devil May Cry 5i daha çok sevmiştim...Garip çok garip...

Walter o`Dim
15 Mayıs 2019 23:03

Bu oyunun tek günahı Hikaye ve karakterler olmuştu . Ki geriye ne kalıyosa ama dövüş sistemi çok iyi falan diyolardı ben katlanamadım emomsu gençlere.

SarperBurak
15 Mayıs 2019 19:16

Ben çok eğlenerek oynamıştım. Özellikle mekanların dinamik olması ve sürekli değişmesi çok hoşuma gitmişti. Karakterler çok emoydu, ama yine de güzel bir oyundu. İkincisini de oynamak isterim.

sSnake
SarperBurak
16 Mayıs 2019 14:50

Kesinlikle. Hatta bölüm tasarımları DMC5'ten kat be kat başarılıydı. DMC5'in bölüm tasarımları vasat düzeyinde kötüydü hatta. Ne var ki oynanış, hikaye ve karakter tasarımları bu açığı sırtladı.


Ghost AssassiN
15 Mayıs 2019 18:58

DMC serisi için perfect bir oyun değildi ama yine de oynanabilirliği yüksek bir oyundu.Şimdiki DMC 5'e baktığımızda DmC 2'nin de bu denli gelişmemiş olması için bir sebep yok bence.

ilke_kurtlutepe
15 Mayıs 2019 17:46

asıl Ninja Theory oyunun içine sıçtı bence.

skyfall
15 Mayıs 2019 16:34

Microsoft'un izin vereceğini pek zannetmem. Bu olay, Nintendo'nun Naughty Dog olmadan Legend of Zelda geliştirmeyiz demesi gibi bir şey.

Parolamı Unuttum