Diablo 2 Geliştiricisine Göre Blizzard Artık Oyuncuların Ne İstediğini Anlamıyor

Akşam oldu, hüzünlendim ben yine. Nerede o eski Diablo.... 

Eski Blizzard çalışanı, Diablo 2 geliştiricilerinden Mark Kern de Diablo Immortal duyurusunun ardından Blizzard'ı eleştirenler kervanına katıldı. Twitter hesabında uzun bir paylaşımda bulunan Kern, "Bunu söylemekten nefret ediyorum, fakat gördüğünüz üzere Blizzard artık oyuncuların ne istediğini anlamıyor" diyor.

Kern, eleştirisini yeni Diablo oyundan ziyade Blizzard'ın bunu sunuş şekli üzerine geliştiriyor. Kern, "Diablo'nun mobil versiyonunun geliştirilmesinde yanlış bir nokta yok. Aslında bunun bir seçenek olarak sunulmasını isterim. Fakat bunun sunuluş biçimi, Blizzard'ın gelecek tepkileri öngörmekteki başarısızlığı, benim için sürpriz olan bu. Blizzard, hep oyuncuların yön verdiği bir firmaydı" şeklinde ifade etmiş görüşlerini.

Diablo ile ilgili bir duyuru yapılacağı bilgisinin paylaşılmasının ardından -her ne kadar sonrasında bunun Diablo 4 olmadığı söylense de- eski oyuncuların, PC için bir Diablo ürünü geleceği beklentisine girdiklerini ve sonuçta büyük bir hayal kırıklığının yaşandığı fikrinde Kern.

Blizzard'da çalıştığı dönemde, attıkları hamlelerin ne tür sonuçlar doğuracağının önceden öngörülebildiğini sözlerine ekleyen Kern, Blizzard hiçbir zaman başkalarına görüş sormak zorunda kalmazdı, çünkü tepeden tırnağa hard core oyunculardan oluşan bir ekibe sahipti" diyor. Demek ki artık ekip o kadar da hard core oyuncular içermiyor, daha çok finans uzmanı istihdam edildi herhalde:)

Ne dersiniz, Mark Kern pek de haksız sayılmaz değil mi? Blizzard, Diablo Immortal duyurusuyla ne denli yanlış bir hamle yaptığını önümüzdeki günlerde daha sağlıklı bir şekilde değerlendirip durumu toparlayacak hamleler atmadığı takdirde eleştirilerin önünün alınması zor görünüyor. Umarız, Kern'in de bahsettiği o eski Blizzard'ın geri dönüşüne şahit oluruz, yoksa hayal kırıklığı yaratmaya devam edecekler gibi.

YORUMLAR
Parolamı Unuttum